pismo jovanoviću

'Da ste nas poslušali, učenici ne bi bili u strahu od nasilnika'

Prvi dan škole u Zagrebu (1)
Goran Stanzl/PIXSELL
13.09.2013.
u 11:41

Udruga "Nastavnici organizirano" obrušila se na Jovanovićevo ministarstvo zbog situacije u OŠ Otona Ivekovića

Udruga „Nastavnici organizirano“ obrušila se na Jovanovićevo ministarstvo znanja prozvavši ga „ministarstvom nezainteresiranosti, nestručnosti i nesposobnosti“ i to zbog situacije u zagrebačkoj OŠ Otona Ivekovića u kojoj nastavnici, roditelji i učenici muku muče s problematičnim desetogodišnjakom. 

Već neko vrijeme, naime, traje prebacivanje loptice odgovornosti između Ministarstva i škole gdje roditelji učenika petih razreda traže smjenu svih nadležnih i "prijete" ispisivanjem djece iz škole, dok Ministarstvo dogovara kako bi preseljenje dječaka u novu školu bilo diskriminirajuće. 

No, situacija se mogla izbjeći, tvrde u udruzi „Nastavnici organizirano“ koji su još lani od Jovanovića tražili da se nastavnicima odobri mjera suspenzije ili udaljavanja nasilnih, agresivnih i neobuzdanih učenika s nastave, radi zaštite ostalih učenika u razredu i neometanog vršenja nastavnog procesa.

Nisu educirani

Tada im je rečeno da učitelji i nastavnici “nisu dovoljno educirani procijeniti i odlučiti koga i kada udaljiti s nastave”. 

– Prikupili smo više od 8000 potpisa kolega prosvjetara i, u malom postotku, roditelja i ostalih građana. Istodobno, učenici i roditelji OŠ Otona Ivekovića prikupili su hrpicu odgovora iz nadležnih institucija u kojima svi peru ruke od rješavanja situacije. Koja je veza između Udruge i spomenutih roditelja? Ukratko, da se sustav pedagoških mjera reformirao na prijedlog Udruge, ove jeseni učenici OŠ Otona Ivekovića ne bi bili u strahu od djeteta koje s njima pohađa nastavu. Da apsurd bude veći, u najnovijem priopćenju iznjedrenom iz MZOS-a objašnjeno je da je “dogovoreno zapošljavanje socijalnog pedagoga, a za učenike, njihove roditelje i djelatnike škole u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje organizirat će se radionice preventivnih programa, kažu nastavnici okupljeni u udruzi. 

– Najgore je od svega je što ovakvim hladnokrvnim, ciničnim i bezobraznim izljevom licemjerja nitko nije nimalo iznenađen. Već je postalo općeprihvaćeno da je MZOS oduvijek bio institucija za zapošljavanje nestručnih, neiskusnih i nesposobnih – zaključuju.

 >>Ministarstvo: Preseljenje u novu školu bilo bi diskriminirajuće

>>Ogorčeni roditelji: 'Uništili ste naš razum i toleranciju'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije