Srpski šef diplomacije

Dačić očekuje jači pritisak EU-a zbog Rusije

Ivica Dačić
Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL
04.09.2014.
u 13:55

- Ovisno od razvoja situacije u Ukrajini, tako će se formirati i stav EU - drži Dačić, a od nove visoke predstavnice EU očekuje "međusobno povjerenje, razumijevanje i partnerstvo".

Srpski šef diplomacije Ivica Dačić izjavio je kako očekuje jači pritisak EU na Srbiju da uvede sankcije Rusiji, kako se sukob u Ukrajini bude zaoštravao, ali generalno vjeruje da će s novom visokom predstavnicom EU
Federicom Mogherini Srbija imati odnos razumijevanja i partnerstva kao i s Catherine Ashton, javljaju mediji u Srbiji.

- Ovisno od razvoja situacije u Ukrajini, tako će se formirati i stav EU - drži Dačić, a od nove visoke predstavnice EU očekuje "međusobno povjerenje, razumijevanje i partnerstvo".

Vučić ne osjeća pritisak EU zbog Rusije

Srpski premijer Aleksandar Vučić je danas zamoljen da prokomentira izjavu njegova šefa diplomacije Ivice Dačića kako očekuje jači pritisak EU na Srbiju zbog njihova stava prema Rusiji i odbijanja uvođenja sankcija Rusiji, rekao da ako pritisak na nekoga treba postojati "onda je to na premijera", ali on taj pritisak nije osjetio. 

- Ako na nekoga treba postojati pritisak i ako on postoji, to će prije svega biti na predsjednika Vlade. Ja to nisam doživljavao kao pritisak. To su bili razgovori, ne uvijek laki. Mislim da se poštuje pozicija Srbije, a mi brinemo o Srbiji - rekao je srpski premijer dodajući kako za funkciju premijera izabran da bi radio sve što može u interesu građana Srbije "iako su mnogi mislili da neki drugi upravljaju ovom zemljom". 

- Mi se nalazimo na europskom putu, ali Srbija nije uvela sankcije Rusiji. Srbija ima više razloga za to i drži kako je to za nju i njene građane najbolja moguća politika. Hoćemo li takav politički stav uspjeti održati ili će doći do političkih promjena, to je već druga stvar, ali sam osobno odlučan taj stav Srbije zadržati. Nikada ne znate tko može napravi neku novu većinu - ne bih to isključio - rekao je Vučić.

>> Dačić: Srbija neće potpisati mirovni sporazum s Kosovom

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Peterančan
Peterančan
11:51 04.09.2014.

Isto kak srbi i rusi imaju "razumijevanje"!!

CR
crocro
14:23 04.09.2014.

On bi htio da EU razumije njega kako srbija želi biti bliska i na strani Rusije. I problem je riješen, visoka predstavnica smo to treba shvatiti i nikakvih problema u komunikaciji neće biti. Otalo ostaje sve po starom, želimo u EU ali volimo više Rusiju. I traži od EU da to shvati kao normalno ponašanje. Jedini bi oni u Europi trebali imati taj privilegij aktivne suradnje s Rusijom. Dakle, oni još ne znaju gdje su, što su i kuda idu.

SA
santos008
06:01 15.09.2014.

Vucic po naredbi vojvode Nikolica treba da vodi istu politiku ko i rahmetli Jozan,tj. da ga zapad podrzava ekonomski,a Rusija vojno,ustvari da dvije sise sisa kako bi srbski narod zivio ko nekad Jugoslaveni .Dok je takvoj politici odzvonilo ,pojavile su se prazne rafe po prodavnicama ,poceo se voziti par-nepar,struja je dolazila oko 10 sati navecer i Juga se pocela polako urusavati.Neki misle da se to moze jos jednom ponoviti,ne moze drugovi umrla joj je majka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije