OPASNOST OD BIJEGA

Dado Bonano ostaje u pritvoru zbog ubojstva partnera

Dalibor Grgić
Foto: ''
23.04.2014.
u 18:04

Grgiću je određen pritvor zbog opasnosti od bijega osumnjičenika, utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja djela

Sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru odredio je 30-dnevni pritvor Daliboru Grgiću (34) zvanom Dado Bonano iz Vinkovaca koji je u ponedjeljak oko 1.30 sati u narodnjačkom klubu Shakespeare u Vinkovcima pištoljem ubio svog prijatelja i "poslovnog partnera" Marka Marjanovića (50). Na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva, Grgiću je određen pritvor zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva, teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti i kazneno djelo nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, te zbog opasnosti od bijega osumnjičenika, utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja djela. Kako nam je potvrdio Božidar Piljić, županijski državni odvjetnik, Grgić je ispitan u utorak navečer i zatim sproveden u pritvor u osječki zatvor, ali nije želio reći kako se osumnjičenik branio i što je razlog ubojstvu pred nekoliko stotina gostiju kluba.

Sudac istrage Nikola Bešenski u rješenju je naveo kako "uplata jamstva može zamijeniti istražni zatvor", a neslužbeno doznajemo kako bi eventualno odobrena jamčevina mogla biti 800.000 kuna i da se Grgić branio šutnjom.

– Ako ovo rješenje bude pravomoćno, moguće je da uz jamčevinu osumnjičenik bude pušten na slobodu, ali mi imamo pravo na žalbu i uložit ćemo žalbu – kaže Božidar Piljić.

Zanimljivo je da se kao razlog određivanju pritvora ne navodi i moguće uznemiravanje javnosti što bi se u Vinkovcima sigurno dogodilo jer već sada, ovih nekoliko dana od ubojstva gradom vlada atmosfera straha. I oni od kojih se najmanje očekuje, poput branitelja, uplašeni su i najavljuju kako ubuduće ne idu na neka mjesta bez pištolja i pitaju što radi policija i tužiteljstvo.

– Ako svi znamo što se radi u gradu, tko su glavni bossovi, tko koga reketari, tko preprodaje teške droge, kako da to ne zna i policija i nešto ne učini? Ovaj put je nevinog mladića zrno okrznulo, pitanje je hoće li sljedeći sukob među lokalnim mafijašima proteći uz ovakve, 'ajde recimo, minimalne žrtve. Dosad se nismo na to obazirali jer nismo bili direktno pogođeni, ali kriminalci su se osilili jer vide kako im ni policija i državno odvjetništvo, a ni USKOK ne mogu ništa. Ne bi me iznenadilo da ovakvih obračuna bude sve više jer ovaj u ponedjeljak ubijeni nije bio jedini, ostavio je on iza sebe organizaciju koje će i dalje raditi, možda se i osvećivati, a mi ćemo skretati pogled i dalje se praviti kako se to ne događa kod nas i da nas se ne tiče – kaže Vinkovčanin koji priznaje, nakon onoga što se dogodilo u središtu Vinkovaca, da se boji biti u gradu poslije 22 sata.

>> Kako su ubojica Dalibor i ubijeni Marko 'palili i žarili' Vinkovcima

Komentara 2

TA
talijanka
20:59 23.04.2014.

Stvarno bi bilo zalosno kada bi i takvi kriminalci izlazili iz zatvora na jamcevinu;jadno nase pravosudje..

MX
Mister X
20:40 23.04.2014.

koji je u ponedjeljak oko 1.30 sati u narodnjačkom klubu..... Ne objavljuj li se i zakoni RH da bi postali aktivni u narodnjačkim novinama ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije