proslava

Dan grada Vukovara: Cvjetni korzo i Festival cvijeća u središtu grada

Cvjetni korzo Vukovar
Foto: Branimir Bradarić
1/6
24.04.2015.
u 13:42

Na ovogodišnjem Cvjetnom korzu sudjelovalo je oko 250-ak djece iz vukovarskih dječjih vrtića kao i društva Naša djeca koje je i organizator manifestacije.

Tradicionalnom manifestacijom Cvjetni korzo, koja se obilježava po 16. put, započeo je program obilježavanja Dana grada Vukovara.

Na ovogodišnjem Cvjetnom korzu sudjelovalo je oko 250-ak djece iz vukovarskih dječjih vrtića kao i društva Naša djeca koje je i organizator manifestacije.

Povorka djece prošla je središtem grada sve do središnjeg gradskoga trga gdje im je upriličen i prigodni program u kojem su sudjelovale vukovarske mažoretkinje, Plesna skupina Mambo i učenici OŠ Dragutina Tadijanovića. Dramsku igru Plesna haljina žutoga maslačka izvele su odgojiteljice vrtića. Danas je u središtu grada otvoren i Vukovarska cvjetna bajka - Festival cvijeća pod nazivom Neka grad procvjeta.

Program obilježavanja Dana grada Vukovara, koji se proslavlja u nedjelju 3. svibnja, traje do 10. svibnja. Najavljen je i niz sportskih i glazbenih manifestacija, izložbe, koncerti…

Središnji događaj je svečana sjednica Gradskoga vijeća koja se održava 3. svibnja. Na Dan grada Vukovara najavljen je i koncert Prljavoga kazališta koji će se održati na Trgu Republike Hrvatske kada će biti upriličen i vatromet.

– Po prvi put povodom obilježavanja Dana grada radimo jedan cjelokupni pristup. Krenuli smo danas kako i doli sa djecom, odnosno, onima koji su budućnost Vukovara.

Nastavili smo sa Vukovarskom cvjetnom bajkom, a zatim se iz dana u dan, sve do 10. svibnja, rjeđaju razna događanja, manifestacije i natjecanja.

Središnji dio biti će svečana sjednica Gradskog vijeća gdje će biti dodijeljena i javna priznanja zaslužnim građanima i institucijama, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

>>Grad Vukovar prihvatio nagodbu za dvije austrijske tvrtke: Šest milijuna kuna jer odlagalište nije izgrađeno

Komentara 1

RU
RuzaBevanda
17:28 24.04.2015.

Penava, nisi čovik ako ne nagradiš PAVLIČEKA kao zaslužnog građanina. Ipak je čovjek uspio smanjit nezaposlenost! Eno i kuma je zaposlio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije