protiv opake bolesti

Dan narcisa: Samo u Zagrebu prodano dvije tisuće stručaka

Dan narcisa (1)
Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL
1/4
26.03.2011.
u 14:11

Moto ovogodišnje akcije je poziv da se donese Nacionalni program za liječenja raka dojke

U manje od dva sata prodano je šest tisuća stručaka narcisa na Trgu Petra Preradovića, a sav prihod ide za pomoć ženama oboljelim od raka dojke. U akciji Dan narcisa, cvijeta koji simbolizira buđenje života i nadu, osim narcisa po 20 kuna, prodavale su se narukvice i CD-i.

U Hrvatskoj od raka dojke obolijeva svaka deseta žena, a više od trećine oboljelih umire jer se bolest prekasno otkrije. Iz udruge Europa Donna Hrvatska upozoravaju da je zabrinjavjuć podatak da je broj oboljelih i umrlih žena u porastu.

Moto ovogodišnje akcije je poziv da se donese Nacionalni program za liječenja raka dojke u specijaliziranim centrima s multidisciplinarnim pristupom čime bi se smrtnost smanjila za 15 do 20 posto.

"Narcisom protiv raka dojke"

I u ostalim gradovima danas su se prodavale narcise. Klub žena lječenih od karcinoma dojke, GEA iz Pule organizirao je humanitarnu akciju pod nazivom "Narcisom protiv raka dojke" koja se održala na narodnom trgu pored glavne pulske tržnice. I gradonačelnik Boris Miletić sa suprugom Larom pripomogao je svojim agažmanom u prodaji narcisa po simboličnoj cijeni od 10 kuna za buket.

U Rijeci je prodaju organizirala udruga "Nada" , a sav novac prikupljen na Korzu upotrijebit će se za kupnju kemofotelje riječkom KBC-u.

Danu narcisa u Sisku pomogli su, pak,  mališani iz dječjeg pjevačkog zbora "Tičeki".

Komentara 8

Avatar ludi kekec
ludi kekec
10:45 27.03.2011.

naslov: Samo u Zagrebu prodano dvije tisuće stručaka tekst: U manje od dva sata prodano je šest tisuća stručaka narcisa na Trgu Petra Preradovića po običaju. večernjak piše gluposti...

ST
standup
15:18 26.03.2011.

..oni Narcisi iz parka su najeftiniji...\"sve po mogunosti-standarda\" ..-:))

OB
-obrisani-
20:58 27.03.2011.

grrrr i bolis bi jedan stlucak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije