bjelovarski RŽV

Danas ipak sretni da ih lokalna politika nije 'spašavala'

ržv
Damir Špehar/PIXSELL
21.07.2013.
u 13:45

Tvrtka je izgubila 80-ak radnih mjesta i samostalnost, ali moglo je biti i puno gore

BJELOVAR – Gledajući kakvu agoniju prolaze u Elektrometalu i Česmi, mi danas možemo biti sretni da nas lokalna politika nije “spašavala”. Da jest, tko zna što bi bilo s nama! To je crnohumorna šala koja se u posljednje vrijeme sve češće čuje među radnicima bjelovarskog RŽV-a koji su još prije koji mjesec glasno prigovarali lokalnim političarima, bivšem županu, gradonačelniku i saborskim zastupnicima, spočitavajući im nezainteresiranost za probleme i sudbinu RŽV-a. 

Bolni rezovi iza njih 

Danas, 100 dana nakon što su u bolnom pripajanju čakovečkom RŽV-u izgubljeni samostalnost tvrtke i 80-ak radnih mjesta, preostalih stotinu zaposlenih, čini se, ipak mogu biti zadovoljni. 

– Možemo reći da je 99 posto bolnih rezova sada iza nas te da daljnjih otpuštanja, kako sada stvari stoje, više ne bi trebalo biti – ističe direktor tvrtke Dražen Vidović dodajući da su već sada s 99 postotnom sigurnošću do kraja godine osigurali punu zaposlenost za svih stotinu preostalih radnika. Osim toga oni bi uz takvo poslovanje, tvrdi, morali poslovati pozitivno, što dosad nije bio slučaj.

– Pred nama je još dosta posla i u organizacijskom, ali u smislu ulaganja u infrastrukturu, jer tvrtka mora dobiti temelje da može raditi na tržištu – ističe Vidović dodajući da su upravo iz tih razloga već dopremili i dio opreme iz Čakovca što je pomoglo u podizanju konkurentnosti bjelovarskog pogonona. Nadalje ističe da bi prema planu sljedeći korak trebala biti privatizacija. 

–Stav našeg vlasnika HŽ Carga je da i bjelovarski i čakovečki pogon idu u privatizaciju i to po modelu radničkog dioničarstva– zaključuje Vidović. 

Rade i prekovremeno 

Da je među radnicima danas ipak manje zabrinutosti nego prije potvrđuje sindikalac Alen Kržak. 

– Iako neki nikada nisu zadovoljni, činjenica je da danas imamo posla toliko da radimo čak i prekovremeno. Plaća je uredna i stiže čak i koji dan ranije nego prije. Ako sve ostane ovako ipak možemo biti zadovoljni. Moramo biti realni, sve je moglo biti i puno gore – ističe Kržak podsjećajući na brojne probleme koji su sada iza njih, od nedostatka posla do kašnjenja plaća.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije