Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šesti paket sankcija

Danas na snagu stupio europski embargo na ruske naftne derivate

pixabay
05.02.2023.
u 18:39

Po podacima Eurostata, Rusija je u listopadu izvezla u EU dizela i benzina u vrijednosti većoj od 2,3 milijardi eura. Samo Njemačka kupila je više od četvrtine ukupne količine uvezenih ruskih naftnih derivata.

Europska zabrana uvoza rafiniranih naftnih proizvoda iz Rusije kao što su dizel i benzin stupila je u nedjelju na snagu, prenose europski mediji. Po podacima Eurostata, Rusija je u listopadu izvezla u EU dizela i benzina u vrijednosti većoj od 2,3 milijardi eura. Samo Njemačka kupila je više od četvrtine ukupne količine uvezenih ruskih naftnih derivata, prenosi The Brussels Times.

Embargo je dogovoren u lipnju u sklopu šestog paketa sankcija Rusiji zbog invazije na Ukrajinu. Dogovor predviđa neke iznimke za države članice koje jako ovise o ruskim uvozu. Embargo se nadovezuje na zabranu uvoza ruske sirove nafte morskim putem, koja je na snazi od prosinca. 

Države članice EU-a dogovorile su 3. veljače, zajedno s partnerima iz skupine G7, ograničenje cijene ruskih naftnih derivata. Cijene skupljih naftnih derivata, poput dizela, benzina i goriva za zrakoplove, ograničene su sada na 100 dolara, a onih jeftinijih, poput loživog ulja, na 45 dolara po barelu.

VIDEO: Svećenik koji je odbio krstiti dijete lezbijskog para podijelio fotografiju s nasilnikom s Platka

Komentara 11

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
19:09 05.02.2023.

Zapadnjaci totalno prolupali? Ponašaju se kao mala deca u prodavnici. Čiko ima da manjiš cenu igračke hoču da je kupi jeftinije . Ako nećeš idem preko puta kod nakupca da platim duplo skuplje tvoje igračke kod njega tvoje igračke kod njega

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
19:00 05.02.2023.

Uveli embargo a na crno kupuje 5 puta više nego pre

DU
Deleted user
19:21 05.02.2023.

Očekujemo da će ponosan ruski narod pronaći snage i iskopati malog iskompleksiranog kepca sakrivenog u dubokom bunkeru negdje u Sibiru i suditi mu kako i dolikuje nekome tko je toliko uspio srozati rusiju na ove niske grane....ne zaboravimo da EU raste sporo ali raste a Rusija pada i tu priča počinje i završava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije