Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LUDO PROLJEĆE

Danas skoro ljetne temperature, a navečer snijeg: Pred nama je nagla promjena vremena

Na Platku pao snijeg
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
23.03.2024.
u 08:09

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, uglavnom poslijepodne ponegdje jak, potkraj dana na sjeveru sjeverni, moguće s jakim i olujnim udarima. Zbog promjene vremena, u većini Hrvatske upaljen je žuti meteoalarm

"Prijepodne uglavnom sunčano, od sredine dana u većini krajeva promjenljiva naoblaka. Navečer sa sjeverozapada jače naoblačenje s kišom, mjestimice i grmljavinom. Uz pad temperature u noći u višem gorju susnježica i snijeg.  Vjetar slab do umjeren jugozapadni, uglavnom poslijepodne ponegdje jak, potkraj dana na sjeveru sjeverni, moguće s jakim i olujnim udarima", vremenska je prognoza DHMZ-a. Na Jadranu slabo i umjereno, prema kraju dana mjestimice jako jugo, na sjeveru navečer jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 17 do 22 °C, ponegdje u Gorskom kotaru i Lici malo niža. Zbog promjene vremena, u većini Hrvatske upaljen je žuti meteoalarm.

Foto: DHMZ

U nedjelju promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Ponegdje kiša, većinom na Jadranu i lokalni pljuskovi s grmljavinom, osobito u Dalmaciji. U Gorskom kotaru i Lici mjestimice susnježica i snijeg, uglavnom u noći i ujutro. Vjetar većinom slab, ponegdje umjeren jugozapadni, u noći još sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu slab i umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, u prvom dijelu dana na sjeveru bura, lokalno na udare jaka i olujna, a na jugu jugo. Najniža jutarnja temperatura od 0 do 6, na Jadranu 9 do 14 °C. Najviša dnevna temperatura između 8 i 13, na Jadranu 14 i 19 °C.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, visoke temperature vraćaju nam se u srijedu.

FOTOGALERIJA Veliki rođendan Večernjakove ruže slavi se i u legendarnom Saloonu!

Na Platku pao snijeg
1/51
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije