Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mette Frederiksen

Danska premijerka napadnuta u centru Kopenhagena: Napadač je uhićen

Constitution Day in Denmark
Foto: MADS CLAUS RASMUSSEN/REUTERS
1/3
07.06.2024.
u 22:47

Još nije točno poznato je li Frederiksen ozlijeđena, no ministar okoliša i stranački kolega premijerke Magnus Heunicke poručio je putem X-a kako je Frederiksen u šoku nakon napada

Danska premijerka Mette Frederiksen ovog je petka napao i udario muškarac u središtu Kopenhagena, izvijestila je novinska agencija Ritzau pozivajući se na policiju i premijerov ured, prenosi Reuters. Još nije točno poznato je li Frederiksen ozlijeđena, no ministar okoliša i stranački kolega premijerke Magnus Heunicke poručio je putem X-a kako je Frederiksen u šoku nakon napada.

Muškarac je uhićen nakon incidenta, javljaju mediji. Još nisu poznati motivi napada na dansku premijerku, ali se u međuvremenu oglasila i policija. ''Došlo je do incidenta u Kultorvetu u kojeg je uključena premijerka. Uhitili smo napadača te je istraga u tijeku. Trenutno nemamo drugih komentara niti opažanja o ovom slučaju'', napisali su na X-u. 

Brojni političari oglasili su se odmah na društvenim mrežama te osudili ovaj već drugi napad na europskog čelnika u svega mjesec dana. Sredinom svibnja je, podsjetimo, slovački premijer Robert Fico bio upucan u atentatu u Hadlovoj, te se još oporavlja. 

POVEZANI ČLANCI:

FOTO Ovo je 20 najviših nebodera u Hrvatskoj

Constitution Day in Denmark
1/40

 

Ključne riječi

Komentara 15

HO
homofobic
22:54 07.06.2024.

Sigurno je da nije iz Vaticana, Izraela i da nije Amerikanac niti “Hazar”.

YE
Yeah
22:59 07.06.2024.

Provodi li i ona Agendu 2030?

SE
Serengeti
10:23 09.06.2024.

Evo već dan kasnije saznajemo da nije bilo udarca već je došlo do sudara dvije osobe. Čovjek je Poljak, a on tvrdi da sudar nije bio namjeran. Uspoređivati ovaj događaj sa pokusajem ubojstava na premijera Fico-a na kojeg je ispaljeno PET metaka je degutantno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije