Demokracija je postala paranoična, neprijatelji iskaču na sve strane

10.02.2023. u 07:43

Problem demokracije je, kao i svake radikalne ideologije, u tome što je po prirodi antisustavna i ne može iznjedriti konzistentan skup pravila s kojima bi se svi složili

Komentara 6

ST
stefj
08:14 10.02.2023.

Uh, uh, nema nametanja da je glas za vlast demokracija... Problem je u radikalnom dijelu civilnog društva, uglavnom onom koje se zove progresivno. Taj dio civilnog društva ima veliki utjecaj u medijima i javnom životu, a nameće se stav da se taj pogled ne smije propitivati niti tražiti argumentacija teza i tvrdnji... Problem je da se isto načelo nameće i znanstvenoj zajednici, pa se često na osnovu ideologije i favoriziraju ili zabranjuju znanstveni radovi. I to ne samo u društvenim znanostima... Politička korektnost se pretvorila u žestoku cenzuru, što je sušta suprotnost demokraciji. To je zapravo sve postalo karikatura demokracije, onaj tko je glasniji i tko više gnjavi kolo vodi. Čak se ne smije više niti propitivati zdrav razum...

Avatar Moodleen
Moodleen
15:11 10.02.2023.

Dakle, demokracija je, prema stavu druga ristića, radikalna? Fakat je tak, fučkaš demokraciju u kojoj svatko može lupetati. Zato u njegovoj otadžbini nema demokracije, kaj ne?

MK
marcel.kocan
18:40 11.02.2023.

Liberalna demokracija je drveno željezo, jer su principi liberalizma u pravilu u suprotnosti s principima demokracije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije