MLADI HRVATSKI CHEF NAPUŠTA HRVATSKU

Deni Srdoč, s Michelinovim zvjezdicama iz dva različita restorana, odlazi u Frankfurt

Rijeka: Restoran Nebo
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/3
26.12.2024.
u 11:51

Krčanin rođenjem u Frankfurt odlazi nakon Rijeke u kojoj je prvo vodio spomenuti restoran Nebo u sklopu Hilton Rijeka Costabella Beach Resort&Spa, otprije nepunu godinu na tom ga je mjestu naslijedila mlada chefica Gabriela Filca

Jedini hrvatski chef koji je dobio Michelinovu zvjezdicu u dva različita restorana, prvo u lovranskoj Dragi di Lovrani, a potom i u restoranu nebo riječkog Hiltona, odlazi iz Hrvatske. Mladi kuhar Deni Srdoč seli se u Franfurt gdje, kako je na Božić objavio na Facebooku, otvara restoran. "Sjajne vijesti! Nakon mnogo mjeseci bez kuhinje (ili restorana), konačno mogu reći da je pronađen novi dom - otvaramo za nekoliko mjeseci! Nažalost, napuštam Hrvatsku ali sretan sam što Frankfurt mogu nazvati svojim novim domom. Kao suosnivač, doista sam uzbuđen što imam ovu priliku slijediti svoje snove, nastaviti stvarati i kuhati nevjerojatna jela s nevjerojatnim timom s kojim sam se okružio.

Vizija je stvoriti nekoliko koncepata koji će skladno surađivati, težeći da budemo najbolji u svojim područjima, a Nova kao naš flagship - moj novi dom. Detalji o Novoj i njezinom konceptu otkrivamo uskoro, no za sada, ostavljam vam samo ime, i uzbuđenje saznanja da nešto novo dolazi. Ovo će vjerojatno biti najznačajniji projekt u mom životu", poručio je jedan od poznatijih hrvatskih chefova, koji je svoj post završio pozivom zainteresiranima za posao: "Ako ste zainteresirani da se pridružite našem timu, pošaljite svoj CV na email ispod. Tražimo strastvene osobe - kuhare, konobare, sommeliere - koji nam žele pomoći da zajedno stvorimo nešto izvanredno."

O novom poslovnom pothvatu prije nekog vremena progovorio je i na Instagramu, gdje je objavio i jedan od menija novog frankfurtskog restorana. Ne zna se jesu li u međuvremenu nastupile neke promjene, ali tada je govorio o meniju s jelima poput paštete od patke sa sourdough vaflom, kruškom, narom i fermentiranim povrćem, losos pastrve s čilijem, narančom i muškatnom tikvom te australski Bavette odrezak s cvjetačom, šljivama, porilukom i zobenom kašom, a cijene jela kretat će se, kako je najavljeno, između između 12 i 32 eura. Degustacijski jelovnik od četiri slijeda bit će 82 eura.

Inače, Krčanin rođenjem u Frankfurt odlazi nakon Rijeke u kojoj je prvo vodio spomenuti restoran Nebo u sklopu Hilton Rijeka Costabella Beach Resort&Spa, otprije nepunu godinu na tom ga je mjestu naslijedila mlada chefica Gabriela Filca, a potom je bio zadužen za kreiranje novih menija i razvoj kadra. U međuvremenu, talentirani hrvatski chef otvorio je u Rijeci bistro Hidden Wine Bistro, ali, očito, frankfurtski izazov je prevagnuo.  

GALERIJA Ivica Lovrić i Plavi grad Zagrepčanima podijelili 1000 porcija bakalara: 'Nastavljamo dijeliti toplinu i zajedništvo'

Rijeka: Restoran Nebo
1/23

Komentara 1

Avatar Jopa
Jopa
13:10 26.12.2024.

Bezveze, kao da je otišao u Teheran otvoriti restoran, kao da mu i tu nije moglo biti više nego sjajno... no aj dobro, svak je krojač svog života.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije