Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆENJA U TRI GRADA

Detalji akcije USKOK-a: Sedam osumnjičenih za utaju poreza, koristili se metodom 'nestajućeg trgovca'?

Zagreb: Zgrada USKOK-a u Vlaškoj
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
27.06.2024.
u 12:05

Kako je istaknuo USKOK, radnje se provode u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su u sastavu zločinačkog udruženja počinile kaznena djela protiv gospodarstva

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) izvijestio je kako su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji na području Zagreba, Bjelovara i Splita. Prema neslužbenim informacijama, sedam osoba sumnjiči se za utaju poreza i pranje novca.

"Uhićenja i hitne dokazne radnje provodi PNUSKOK po nalogu USKOK-a. Navedene radnje provode se na području Zagreba, Bjelovara i Splita, u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su u sastavu zločinačkog udruženja počinile kaznena djela protiv gospodarstva", navodi USKOK

Kako navodi Jutarnji.hr, sumnja se da su osumnjičenici kroz sustav spojenih firmi, tzv. metodom nestajućeg trgovca zakidali državu na PDV-u. USKOK dodaje kako će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju. O tome će, izvijestio je, pravodobno obavijestiti javnost. 

 

GALERIJA Prije 33 godine crvenog fiću pregazio je tenk JNA: Vozio ga je Hrvat, zapovjednik mu je uperio pištolj u leđa
Zagreb: Zgrada USKOK-a u Vlaškoj
1/7
Ključne riječi

Komentara 6

DO
doktorica
14:04 27.06.2024.

Ništa od toga,uzmu odvjetnike koji su povezani sa sudcima,naravno sve uz dobru novč.naknadu i pojela maca.Spektakl se pravi od uhićenja a sve propadne kad se novac mora vratiti.A to su naši fini zaslužni i uspješni gospodarstvenici.A o političarima bolje ii ne govoriti,kupljene diplome,muljaža oko imovinskih kartica,nezaslužene plaće i dodaci za svašta itd.U tome smo Balkan.

SL
Slaven
13:09 27.06.2024.

Kad će akcija u slučaju "nepostojeći robotaxi i nestajući 180 milja eura"?

MI
mizimojzi
13:55 27.06.2024.

Ono dorh i uskok sama nevinasca. Pogledajte si turudica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije