OGLASILA SE POLICIJA

Detalji incidenta u Zagrebu: Policajac je teško ozlijeđen, 20-godišnjak prošao bez ozljeda

Foto: Hana Ivković Šimičić
1/6
13.10.2024.
u 16:43

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku

U centru Zagreba jučer je uočeno otuđeno vozilo, a pri uhićenju je ozlijeđen policijski službenik. Kako je izvijestila Policijska uprava zagrebačka, vozilo koje je dan ranije otuđeno uočeno je u subotu oko 12.15 sati na Trgu žrtava fašizma u smjeru Trga bana Josipa Jelačića. Na samom početku Ilice je pokušano zaustavljanje vozila, međutim u tom trenutku vozač nije imao namjeru zaustavljanja već udara u kombi vozilo policije bez vidljivih obilježja. Tada je ipak stao, a policijski službenik s namjerom uhićenja vozača prilazi vozilu. U trenutku kada ga hvata s ciljem izvlačenja iz vozila, vozač daje gas i nastavlja vožnju.

"U visini Tomićeve ulice policijski službenik se uspio osloboditi i pada na tlo. U nastavku vožnje i pokušaja bijega dolazi do Frankopanske ulice gdje je prema zasad utvrđenom ugrozio tri pješaka, a u Dalmatinskoj se zabija u zgradu gdje ga policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije svladavaju uz uporabu sredstva prisile privode u službene prostorije policije", istakla je policija.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, kako je priopćeno u nedjelju, proveli su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teška krađa provaljivanjem na štetu trgovačkog društva, prisila prema službenoj osobi na štetu trojice policijskih službenika Policijske uprave zagrebačke, Jedinice specijalne i interventne policije Zagreb te kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

"Tijekom kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 20-godišnjak nije imao primjedbe na postupanje policije, nije imao vidljive ozlijede te mu također pregledom od strane liječnička nisu konstatirane ozlijede. Policijski službenik kojem je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice je teško ozlijeđen. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku", ustvrdila je policija.

FOTO Detalji incidenta u Zagrebu: Policajac je teško ozlijeđen, 20-godišnjak prošao bez ozljeda

1/6
Ključne riječi

Komentara 8

ZA
zagabria4
17:12 13.10.2024.

Bivša policija imala je učinkovitije metode. Prebiti ko vola i 10 godina za napad na policajca pa bi svaki slijedeći put kad sretne policajca naklon i pozdrav.

SB
Stroga Babaroga
17:09 13.10.2024.

Čiji je to sin? Nadam se da neće tako skoro van iz zatvora!

JO
jozakontra
17:37 13.10.2024.

uh koliki fi ce mu imat rektum nakon par dana u zatvoru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije