susjedi progovorili

Detalji krvavog ubojstva u Rijeci: 'On je bio zlo, tako je ubio i bivšeg partnera'

Dvojica muškaraca se sukobila u stanu u Rijeci, od ozljeda umrli u bolnici
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/2
13.05.2024.
u 18:56

Policija je u ponedjeljak ujutro zaprimila dojavu o dvije ozlijeđene osobe na području Škurinja u Rijeci. Prema podacima iz očevida, 38-godišnjak je nanio više ozljeda 44-godišnjaku, a potom je ozlijedio i sebe. Obojica su prevezeni u KBC Rijeka gdje su naknadno preminuli

Stanari nužnog smještaja na Škurinju u Rijeci u ponedjeljak rano ujutro otkrili su uznemirujuće scene na hodniku zgrade. Sve je bilo puno krvi koja je, kako se ubrzo ispostavilo, pripadala dvojici korisnika smještaja koji su se prije 6:30 sati posvađali, pa je jedan od njih digao ruku na drugog, a zatim i na sebe.

Susjedi su za 24sata ispričali detalje suživota s muškarcima. "A.B. je bio jako dobar, žao nam je dečka, a D.B. je bio živo zlo. Na svog partnera konstantno je vršio težak pritisak i bio vrlo dominantan. Znao ga je zatvoriti u sobu i danima ne puštati van" kazao je jedan.

On dodaje da se radilo o nezdravoj, manipulativnoj vezi. Stanari govore da su često čuli svađe i rasprave iz stana koji su dijelili A.B. i D.B., koji su prije dvije godine sklopili životno partnerstvo, no nisu očekivali ovakav rasplet situacije kada su izašli na hodnik nakon što su čuli neobične zvukove, kao da nešto pada.

Susjeda koja je prva stigla do njihovog stana opisala je scenu iz noćnih mora. "Kad sam drugi put pogledala u sobu, A.B. je puzao po podu prema hodniku, dok je D.B. sjedio sklupčan na podu. Čula sam kako pita D.B.: 'Ljubavi, što je to bilo?'. Rana na prsima mu je bila toliko duboka da je u nju ugurao tri prsta ruke, pretpostavljam kako bi zaustavio krvarenje" kazala je.

POVEZANI ČLANCI:

D.B. im je kazao da je A.B. napao njega dok je spavao, no sustanari sumnjaju u tu priču. "A.B. je bio dobar kao kruh, a D.B. je bio zlo. I mene je jednom napao zbog pet eura za neke lijekove, ali ga nisam prijavljivala upravo zbog A.B., kojega sam gledala kao sina. Nije ovo prvi put da on nasrće na nekoga, znam i da je bivšeg partnera u Slavoniji također napao" ispričala je jedna susjeda.

Voditeljica smještaja Nevenka Kovačević je rekla da je A.B. uselio u sobu prije tri godine, a D.B. mu se pridružio 2023. godine, no nije bio prijavljen i nije bio korisnik smještaja. I ona kaže da je D.B. i prije bio agresivan. S time se, neslužbeno doznaje 24sata, slaže i policija, koja je D.B. uhitila za ubojstvo bivšeg partnera zbog kojeg je 2012. osuđen na sedam godina zatvora.

Policija je u ponedjeljak ujutro zaprimila dojavu o dvije ozlijeđene osobe na području Škurinja u Rijeci. Prema podacima iz očevida, 38-godišnjak je nanio više ozljeda 44-godišnjaku, a potom je ozlijedio i sebe. Obojica su prevezeni u KBC Rijeka gdje su naknadno preminuli, izvijestili su iz PU primorsko-goranske. 

VIDEO Privođenje državljanina Ukrajine osumnjičenog za ubojstvo sunarodnjaka u Slavonskom Brodu

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
20:33 13.05.2024.

Ima nekih koji bi takvima dali posvajati djecu.

Avatar Hadezeovac iz Šumadije
Hadezeovac iz Šumadije
20:20 13.05.2024.

Događaj je više nego strašan. E sad, je li ovo također rodno utemeljeno ubojstvo? Nećemo nikada saznati, ali da je žrtva bila žensko, obzirom da se radilo o partnerima, to bi bilo rodno uvjetovano ubojstvo ženske osobe prema čl.111a KZ za koje je zapriječena veća kazna i nezastarijevanje. U ovom slučaju bi bila zapriječena manja kazna koja bi mogla otići u zastaru.

KE
keka56
20:05 13.05.2024.

Ubijeni partner je previdio činjenicu da je jednog dečka već likvidirao.Ljubav zamagli rasuđivanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije