PROGNOZA ZA BLAGDANE

Snijeg na Božić nije pao već godinama. DHMZ otkrio hoće li ga biti ove

Zagreb: Ni ove godine ništa od bijelog Božića
Patrik Macek/PIXSELL
19.12.2023.
u 13:24

Na Božić nas najvjerojatnije očekuje djelomice sunčano i iznadprosječno toplo vrijeme uz temperature uglavnom između 9 i 15°C.

Državni hidrometeorološki zavod otkrio je kakvo nas vrijeme čeka sljedećih dana. 

– Uz postupno pritjecanje sve hladnijeg zraka po visini, od srijede se očekuje postupan porast naoblake i uglavnom suho vrijeme, a malo kiše može pasti na sjevernom Jadranu. Prema vikendu promjenljiva naoblaka, uz povremene oborine, i to uglavnom na kopnu, osobito na istoku, prvenstveno u petak i subotu. Velika je vjerojatnost za kišu, a u noći na subotu ne može se isključiti mogućnost susnježice, možda i snijega, ponajprije u višim predjelima – poručuju iz DHMZ-a za tportal.

Na Badnjak, u nedjelju, na Jadranu se očekuje obilje sunca, dok će u unutrašnjosti biti oblačnije i toplije, ali uglavnom bez oborina. Na Božić nas najvjerojatnije očekuje djelomice sunčano i iznadprosječno toplo vrijeme uz temperature uglavnom između 9 i 15°C. S više oblaka, malo kiše može pasti uglavnom na Jadranu i uz njega. Uz slične vremenske prilike proteći će i blagdan svetog Stjepana, dodaje DHMZ.

Drugim riječima, ni ove godine, barem zasad, nema naznaka da ćemo vidjeti bijeli Božić

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Advent uz more u Opatiji: Izmamit će osmijeh na lica malih i velikih

Komentara 4

OT
otrovnijezik
14:25 19.12.2023.

Neće. Sva voda je otišla u more koje se diglo za dva metra.

ŠT
ŠtoReći
13:37 19.12.2023.

Da,da otkriti će.. ne znaju ni kako će sutra biti a kamo li za tjedan ili mjesec

DO
Domi
14:50 19.12.2023.

Za Božić će biti sunčano, malo oblačno, malo kišovito, malo sniježno, temperatura između 0 i 20 stupnjeva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije