Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgojiteljica odmah reagirala

Dijete koje je progutalo sredstvo za čišćenje ima površinske ozljede: 'Počelo je vriskati i plakati'

Ilustracija
Foto: Pixabay/ilustracija
1/3
15.02.2024.
u 12:57

Osnivačica vrtića s više područnih objekata kazala je da čistačica nije ni trebala čistiti dok su djeca tamo

Dijete koje je u vrtiću u Kravarskom progutalo sredstvo za čišćenje, prema svemu sudeći, neće imati trajnih posljedica. Do incidenta je došlo jer, kako je pojasnila osnivačica vrtića s više područnih objekata Karmen Pavlic, čistačica nije postupila po pravilima struke. Naime, nakon što je sredstvima za čišćenje tretirala površine, nije ih dobro obrisala i isprala.

"Dijete je ručicama dotaknulo površinu i stavilo ih u usta. Počelo je vriskati i plakati te je odgojiteljica primijetila crvenilo. Odmah je djetetu isprala usta vodom, priskočili su i drugi djelatnici te smo obavijestili roditelje", rekla je Pavlic za 24sata te dodala kako je dijete prevezeno u bolnicu gdje je utvrđeno da ima površinske ozljede.

Također, dodala je kako čistačica nije ni trebala čistiti dok su djeca tamo. 

VEZANI ČLANCI:

"Više od 20 godina vodim vlastiti vrtić, sigurnost i dobrobit djece uvijek nam je bila na prvom mjestu i upravo zbog toga ulažemo u edukaciju naših djelatnika. U kontaktu smo s roditeljima djeteta, sreća u nesreći jest da je riječ o površinskim ozljedama, a što će dalje biti s našom djelatnicom, tek ćemo vidjeti. Riječ je o teškoj povredi radne dužnosti i vezano uz to u kontaktu smo s odvjetnicima", dodala je.

Čistačica u vrtiću radi tri godine, a nakon incidenta došla je na posao. Unatoč tome, poslali su je kući dok ne odluče o daljnjim koracima. 

GALERIJA FOTO Od kultne građevine ostao je samo maleni dio: Ovako sada izgleda hotel Marjan

Ilustracija
1/14

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije