ništa bez rusije

Dimitrij Medvedev poslao 150 komandosa u Kirgistan

biškek
AFP
09.04.2010.
u 10:22

Samoproglašena kirgistanska vlada jučer je potvrdila da im je Rusija pomogla svrgnuti predsjednika Kurmanbeka Bakijeva.

Rusija je poslala vojnike u Kirgistan da bi zaštitila ruske državljane, uključujući one u svojoj zračnoj bazi Kant, objavila je ruska agencija Itar-Tas.

Predsjednik Dimitrij Medvedev rekao je novim kirgistanskim čelnicima da je Rusija poslala "skupinu vojnika" u tu zemlju da bi osigurala obitelji ruskih državljana, navodi se u priopćenju Kremlja. Njihov broj, kao ni vrijeme dolaska, nisu navedeni. Medvedev je naredio da dva odreda ruskih komandosa s oko 150 pripadnika budu upućena u zračnu bazu Kant.

Baza se nalazi 20 kilometara istočno od glavnog grada Kirgistana, Biškeka, na 777 metara nadmorske visine, a u bazi se nalazi približno 500 vojnika, aviona i helikoptera.

Samoproglašena kirgistanska vlada jučer je potvrdila da im je Rusija pomogla svrgnuti predsjednika Kurmanbeka Bakijeva te da namjeravaju zatvoriti američku zračnu bazu Manas koja smeta Kremlju. Premijer Vladimir Putin prošle je godine dao Bakijevu kredit od dvije milijarde dolara očekujući da zatvori bazu Manas koja je ključna za opskrbu NATO-ovih postrojbi u Afganistanu. No do zatvaranja nije došlo pa se očekuje, piše londonski The Guardian, da će Rusija istu stvar tražiti i od nove vlade.

Ključne riječi

Komentara 52

DS
druga strana
13:50 09.04.2010.

streptomicin Rusi uopšte nisu dobri, niti su demokrate niti su bogati, niti su više vojno jaki, oni ustvari samo glume igrača na terenu, ali očigledno izbjegavaju potencijalne sukobe, nego vide priliku u nekim korumpiranim tipovima iz malih naroda i koriste situaciju, ali ponavljam muslimani Kirgistana nežele ruse blizu sebe, jer su naučili da od njih imaju samo štetu i nazadak

OB
-obrisani-
13:55 09.04.2010.

streptomicin Ne ogleda se geopolitika samo u geografskoj udaljenosti. A i nije Rusija tako daleko odavde. Pa i neke jedinice sa ovih prostora su se još pre 60 godina borile na istočnom frontu.

UK
Ugo Kajvez
13:37 09.04.2010.

Uahahahahaha ..... 1:0 za ruse .........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije