Voditeljica tužitelja

Dinka Cvitana na čelu USKOK-a mogla bi zamijeniti Tamara Laptoš

Tamara Laptoš
Boris Ščitar
Autor
Ivanka Toma
27.02.2014.
u 22:29

Ova tužiteljica najpoznatija je po tome što zastupa optužbu protiv bivšeg premijera Ive Sanadera i to u postupcima za ratno profiterstvo

Najveće izglede da na čelu USKOK-a nasljedi Dinka Cvitana nakon što on koncem travnja postane glavni državni odvjentik ima njegova sadašnja prva zamjenica i voditeljica Odjela tužitelja USKOK-a, Tamara Laptoš.

Ova tužiteljica najpoznatija je po tome što zastupa optužbu protiv bivšeg premijera Ive Sanadera i to u postupcima za ratno profiterstvo i slučaj uzimanja mita prilikom prodaje dionica i upravljačkih prava Ine mađarskome MOL-u.

Osim po zastupanju optužbe protiv Sanadera, Tamara Laptoš je poznata i po velikom priznanju koje je dobila u lipnju 2011. godine od Međunarodnog udruženja tužitelja na njihovoj 16. konferenciji koja se održala u Seulu u Južnoj Koreji. Tada je po prvi puta uvedena nagrada tužitelja godine, a dobila ju je upravo  Laptoš.

Inače, po Zakonu o Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala, ravnatelja USKOK-a imenuje glavni državni odjventik uz prethodno mišljenje minsitra pravosuđa. Ravnatelja se imenuje iz redova zamjenika glavnog državnog odvjentika ili županijskih državnih odvjentika. Šef USKOK-a mora ispunjavati uvjete za zamjenika glavnog državnog odvjentika.

>> Izbor Dinka Cvitana je nastavak Bajićeva rada

Komentara 6

AM
alberta.mutti.5
08:00 28.02.2014.

Te bice Bajic te nece biti Bajic, sada ce biti Dinka, a biti ce i da nece biti Dinka....vlada odlucuje o tome,....nismo raspravljali o ......a Milanovic negdje u pozadini suti ...... Umjesto da se bavi sa pravim zivotnim temama daa se diskutuje i raspravlja kako prevazici situaciju i probleme, mi se trebamo baviti gatanjima sta se nalazi u glavi vrhovnika. To je morbidno.

EU
eurobanana
09:01 28.02.2014.

Evo kako se bira netko podoban,,to u Hr. nie izumrlo podobni se biraju,,ne komprtentni samo jedan primjer Unatoč nepovoljnoj ocjeni, Karamarko i tadašnji načelnik njegovog kabineta inzistirali su da se u službu primi Mario Malić, brat novinara Gordana Malića kojia koji je i bio glavni problem pri sigurnosnoj provjeri, jer je utvrđeno da ima kontakte sa stranim tajnim službama i da mu je svojevrstan mentor – Josip Perković

MI
miso
08:11 28.02.2014.

Ne znam što misliti o tim Uskocima, PN Uskocima, Državnim odvjetništvima ili kako se već zovu? Koliko nam koriste a koliko štete? Izmiču im velike krađe i veleizdaje države, a sude već 11 godina ljude koji su kao vjerovnici donijelili u državni proračun 12 milijuna kuna, samo zato jer su po zakonu o PDV-u tražili povrat pretporeza od 6 milijuna kuna. Državi su, dakle, ukupno zaradili 6 milijuna kuna, a Odvjetništvo ih razapinje kao kriminalce. Time su uništili 25 ljudi i njihove obitelji, onesposobili vrhunsku tehnološku tvrtku i ljude, doveli ih na prosjački štap, te u tih 11 godina nanijeli 100 milijuna kuna ukupne štete, jer firma kroz to vrijeme nije radila a imala je promet oko 10 milijuna kuna godišnje. Po tome ispadaju kriminalni dijelovi državnog aparata, kao i sudovi koji ih podržavaju. Možda netko novi/stari (gospođa Laptoš ili gospodin Cvitan) to konačno srede.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije