Solidariziranje zastupnika i zastupnica

Dio saborske oporbe pridružio se prosvjedu radnica Orljave

Sabor nastavio sjednicu izvješćem o radu pravobraniteljice za djecu za 2020. godinu
Patrik Macek/PIXSELL
30.06.2021.
u 10:58

Radnice požeške tekstilne tvrtke Orljava došle su prosvjedovati na Markov trg zbog mogućeg stečaja te tvrtke, tražeći da im premijer i Vlada kažu koja je točno sudbina i njih i njihove tvornice

Uoči početka današnje rasprave o izvješću o radu pravobraniteljice za djecu za 2020., saborske zastupnice Katarina Peović (Radnička fronta), Sandra Benčić (Možemo!) i Martina Vlašić Iljkić (SDP) zatražile su stanku kako bi se saborski zastupnici mogli pridružiti radnicama požeške tekstilne tvrtke Orljava koje su došle prosvjedovati na Markov trg zbog mogućeg stečaja te tvrtke, tražeći da im premijer i Vlada kažu koja je točno sudbina i njih i njihove tvornice. 

Kako je potpredsjednik Sabora Furio Radin, koji trenutačno vodi saborsku sjednicu, pozivajući se na poslovnik, utvrdio da taj zahtjev nije povezan s točkom dnevng reda te ne može odobriti zatraženu stanku, zastupnice su pojasnile da će se situacija u kojoj se nalaze radnice i radnici Orljave, kao roditelji, odraziti i na njihovu djecu. Stanka i dalje nije odobrena pa se dio saborskih zastupnica i zastupnika oporbe dignuo i napustio sabornicu kako bi se, u znak solidarnosti i podrške, pridružili radnicama i radnicima Orljave podržavajući time njihov prosvjed i zahtjeve. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije