KADROVIRANJE

Direktor odjela Hrvatskih voda u Rijeci iako ima optužnicu

tihomir jakovina,ivica plišić,vodovod,vodoopskrbna vozila (1)
Ivica Galović/PIXSELL
03.07.2012.
u 20:00

Sindikat Istre i Kvarnera upozorava da je nezakonito i nesavjesno ponašanje Darka Višnjića zapreka za imenovanje na funkciju

Tek dan nakon što je direktor pulskog Vodovoda Darko Višnjić objavio da prelazi na novu funkciju, za direktora Vodnogospodarskog odjela Hrvatskih voda u Rijeci, njegovo je imenovanje izazvalo burne reakcije Sindikata Istre i Kvarnera. Protiv Višnjića je, naime, u ožujku podignuta optužnica zbog nezakonitog otkaza djelatniku i sindikalnom povjereniku u Vodovodu što je, smatraju u SIK-u, velika zapreka za preuzimanje odgovorne funkcije koja traži "besprijekornost".

U vezi s njegovim imenovanjem sindikalci su se, upozoravajući da je riječ o osobi nesavjesnog i nezakonitog ponašanja, obratili i direktoru Hrvatskih voda Ivici Plišiću, ministru Tihomiru Jakovini kao predsjedniku Upravnog vijeća te premijeru Zoranu Milanoviću uz zahtjev da ozbiljno razmotre činjenice o Višnjićevu dosadašnjem radu i ponašanju. Višnjića je direktorom pulskog Vodovoda prije nepune dvije godine imenovao u Puli vladajući IDS iako nije član te stranke, a mandat su mu, po ocjeni javnosti, obilježile sporne odluke.

Ključne riječi

Komentara 9

TH
than
20:45 03.07.2012.

Super. Jos jedan sa besprijekornom povijescu. Vjerojatno isto gotovo nikada nije zakasnio u skolu, a direktorom je postao odmah po diplomiranju. I onda se cudimo sto drzava propada. Jos drzava i dobro stoji kakvi ju vode.

OB
-obrisani-
20:57 03.07.2012.

Ajd nemoj te nas gnjaviti takvim vijestima,direktor , pih,pa sta.... Cacic je uvjetno osudjen pa je zamjenik premijera i ministar .... Nije to nista novo kod nas.... Oni koji cekaju na proces i oni kojima se sudilo takvi se nagradjuju....

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
20:36 03.07.2012.

... pa što je ovim sindikatima ?!?! ... pa da nje takav kakav je ovaj lik ne bi bio izabran od strane jugo komunista na neku funkciju ... do sada nikoga nisu "čistog" odabrali osim mirele holy a onda je otjerali ... strava ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije