DOVRŠENA ISTRAGA

Direktor oštetio tvrtku za više od milijun eura

Euro - nova službena valuta u Republici Hrvatskoj
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
22.03.2023.
u 08:51

Direktor (33) je odbio pretporez temeljem nevjerodostojnih ulaznih računa te neosnovano podigao pozajmice sa žiro-računa tvrtke

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom sa šireg križevačkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

- Sumnja se da je osumnjičeni kao direktor tvrtke s područja Koprivničko-križevačke županije od listopada 2020. godine do svibnja 2021. godine odbio pretporez temeljem nevjerodostojnih ulaznih računa ispostavljenih od strane dvije tvrtke na ukupan iznos od 1.553.847 eura, čime je za tvrtku pribavio protupravnu imovinsku korist u visini neosnovano odbijenog pretporeza u iznosu od 187.614 eura.

- Nadalje, sumnja se da je osumnjičeni u istom vremenskom razdoblju neosnovano podigao sa žiro-računa tvrtke kao pozajmice, ukupni novčani iznos od 1.041.144 eura i zadržao za sebe te opisanim radnjama oštetio tvrtku za navedeni novčani iznos - kažu u policiji.

VIDEO Svjedočanstvo stanarke obližnje zgrade o pucnjavi u Travnom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije