UHIĆEN 15-GODIŠNJAK

DJ hrvatskih korijena nastupao za vrijeme krvavog napada u Njemačkoj: 'Zamolili su me da nastavim svirati'

Njemačka policija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
24.08.2024.
u 17:24

Tobias Topić, DJ hrvatskog podrijetla, trenutno je jedan od najpoznatijih njemačkih DJ-eva, a ovaj tragični događaj ostavio je dubok trag na sve prisutne na festivalu.

Krvavi napad dogodio se jučer u Njemačkoj tijekom festivala u Solingenu, na kojem je nastupao DJ hrvatskih korijena. U ovom brutalnom napadu život su izgubile tri osobe, dok se četiri bore za život. Policija je danas uhitila osumnjičenog 15-godišnjaka.

DJ Tobias Topić, poznat pod umjetničkim imenom DJ Topic, objavio je emotivan post na Instagramu u kojem je opisao svoje iskustvo tijekom nastupa na festivalu. "Puštao sam glazbu na festivalu u svojem rodnom gradu Solingenu. Za vrijeme mog DJ seta došao je član osiguranja i zamolio me da nastavim puštati glazbu kako ne bi došlo do potpune panike, već je bilo mrtvih ljudi. Nastavio sam svirati, iako je bilo nevjerojatno teško. Nakon desetak minuta glazba je stala i ljudima su rekli što se dogodilo. Još ne mogu vjerovati. Sakrili smo se u jednu trgovinu nakon toga. Što se događa s ovim svijetom?" – napisao je DJ Topic.

Tobias Topić, DJ hrvatskog podrijetla, piše 24sata, trenutno je jedan od najpoznatijih njemačkih DJ-eva, a ovaj tragični događaj ostavio je dubok trag na sve prisutne na festivalu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Topic (@topic)

Podsjetimo, napadač je nožem napao ljude na festivalu povodom 650. godišnjice grada. Policija je u blizini napada u središtu grada pronašla dva noža kojima je moguće izvršen pokolj. Glasnogovornik policijske uprave Duesseldorf, koja je preuzela istragu, Thorsten Fleiss je rekao kako je iz video materijala koji policiji stoji na raspolaganju, vidljivo da je napadač ciljano nožem ubadao žrtve u vrat.

Državni odvjetnik Caspers je također naveo kako motiv napada za sada nije poznat ali kako se ne isključuje mogućnost da se radi o terorističkom napadu s političko-ideološkom pozadinom. Caspers je rekao kako je 15-godšnjak priveden na temelju iskaza svjedokinje koja je čula razgovor privedenog i nepoznate osobe u kojemu se najavljuje jučerašnji napad u kojemu su nožem ubijene tri te ozlijeđeno osam osoba od kojih se četvero nalazi u životnoj opasnosti. Policija vjeruje kako bi osoba s kojom je 15-godišnjak komunicirao mogla biti počinitelj.

>>> VIDEO Napad u Njemačkoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije