Junak iz Čakovca

Dječak, a junak: Deni nazvao hitnu pomoć i majci spasio život

'VARAZDIN/MEDJIMURJE- 09.03.10., Cakovec, Hrvatska- Deni Cale spasio majku Nevenku od trovanja plina nazvavsi policiju. Mali Deni ce dobiti nagradu grada Cakovca za hrabrost. Photo: Vjeran Zganec Rogu
'Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
09.03.2010.
u 15:25

– Mama je ležala u kadi. Zvao sam je, ali nije mi odgovorila. Mislio sam na početku da se šali, a kad sam shvatio da nešto nije u redu, uzeo sam telefon i nazvao 94, broj hitne pomoći

Deni Čale (13), učenik VI. razreda Treće osnovne škole u Čakovcu, dobit će na Dan grada priznanje za hrabrost jer je 23. prosinca spasio život svojoj majci, Nevenki. Da se nije snašao u pogibeljnoj situaciji, pitanje je bi li istjecanje ugljikova monoksida u kupaonici prošlo samo s lakšim tegobama. – Mama je ležala u kadi. Zvao sam je, ali nije mi odgovorila. Mislio sam na početku da se šali, a kad sam shvatio da nešto nije u redu, uzeo sam telefon i nazvao 94, broj hitne pomoći. Otišao sam po mlađeg brata, koji je plakao, da ga smirim i nazvao baku da dođe k nama – kaže Deni. Hitna pomoć stigla je za nekoliko minuta i odvezla njegovu majku u bolnicu. Ona se danas sjeća samo šuma u glavi i želje da ustane iz kade. No, noge je nisu slušale. Pokazalo se da je uzrok nesvjestice trovanje ugljikovim monoksidom. I Deni se te noći osjećao loše, pa ga je majčina prijateljica idući dan odvela k liječniku. Sve je dobro završilo, zahvaljujući hrabrom i bistrom dječaku, koji se, iako preplašen, sjetio majčinih riječi da nazove hitnu ako se što dogodi. – U školi su čuli da me gradonačelnik predložio za nagradu. Nekima je to smiješno, a drugi mi čestitaju. Ponosan sam i jedva čekam Dan grada – kaže Deni. (ibe/VLM)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije