Podijeljeni vrtići

Dječji vrtić Karlovac brinut će o pet objekata, o ostalima Turanj

'31.01.2012., Karlovac - Nakon vise od godinu dana gradnje na Turnju je svecano otvoren novi djecji vrtic Cetiri rijeke. Novi vrtic primit ce 75-tero djece. Sredstva za gradnju prikupljana su humanita
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
17.08.2012.
u 12:07

Pod Karlovcem su Grabrik, Gaza, Park, Ledo i Novi Centar, a Dubovac, Baniju, Bubamaru, Švarču i Rakovac preuzimaju "Četiri rijeke"

Dječji vrtić Karlovac neće više obuhvaćati svih deset predškolskih ustanova. Ubuduće će "brinuti" samo o Grabriku, Gazi, Parku, Ledu i Novom Centru. Preostali, Dubovac, Banija, Bubamara, Švarča i Rakovac pripadaju novoizgrađenom Dječjem vrtiću “Četiri rijeke” na Turnju.

Tako je određeno Planom mreže dječjih vrtića na području grada Karlovca. Iako se mnogi pitaju zašto sada i zašto baš ovakva podjela, mjerodavni poručuju da je to moralo biti napravljeno zbog Državnog pedagoškog standarda po kojem dječji vrtić optimalne veličine ima trideset odgojnih skupina ili 600 djece.

Prema napravljenom karlovačkom Planu tako će sada Dječji vrtić Karlovac imati 600 djece i 26 skupina, a “Četiri rijeke” 540 predškolaca i 23 grupa. Poznato je da je karlovački vrtić, čija je ravnateljica Marina Gojak, godinama vodio brigu o svih deset objekata, bez obzira na utvrđene standarde. No, izgradnjom nove ustanove na Turnju stvoreni su uvjeti za spomenutu raspodjelu.

 – Plan mora biti usklađen s Državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja i naobrazbe, koji navodi da je maksimalan kapacitet dječjeg vrtića s podružnicama 600 djece.

U Karlovcu se djelatnost predškolskog odgoja i naobrazbe događa u dvije ustanove kojima je osnivač Grad, a planom mreže definirani su pripadajući objekti za svaku ustanovu sukladno organizaciji, praktičnosti rada i teritorijalno povezanim područjima – objasnila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Andreja Navijalić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije