Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća u oluji

Djevojčica (10) spasila zarobljenom ocu život statusom na Facebooku

djevojčica,brianna vance
Foto: ABC News screenshot
17.06.2014.
u 09:18

Oluja je srušila drvo koje je zarobilo mog oca. On je gotovo mrtav. Treba hitnu pomoć, napisala je Amerikanka Brianna Vance na Facebook. Uskoro su stigle spasilačke službe

Desetogodišnja Brianna Vance (10) iz američke Zapadne Virginije spasila je ocu život nakon što se na njega srušilo drvo. Hrabra desetogodišnjakinja oca je izbavila iz opasne situacije zahvaljujući statusu na Facebooku, javlja ABC News.

Sve se dogodilo početkom mjeseca kada je kuću obitelji Vance pogodila oluja. Otac Gregory sjedio je na trijemu ispred kuće s dva prijatelja. Jak vjetar iščupao je stablo koje se potom srušilo na njih. Vjetar je pokidao sve kablove, a nestao je i signal za mobitel. Djevojka se nekako snašla i uspjela postaviti poruku na Facebook u kojoj je zamolila za hitnu pomoć.

– Oluja je srušila drvo koje je zarobilo mog oca. On je gotovo mrtav. Treba hitnu pomoć. Molimo nazovite ju za nas ako imate signal. Živimo u žutoj kući – napisala je Brianna. Ubrzo je netko pročitao poruku i nazvao 911. Pojavile su se ekipe za spašavanje te njezina oca nakon jednosatne akcije spašavanja otpremile u bolnicu. Gregory je ondje pregledan i otpušten na kućno liječenje.

– Ona je pravi heroj. Nadam se da će netko nagraditi njezino junaštvo – komentirao je  podvig djevojčice vatrogasni poručnik Tim Granger.

>>Išla spasiti dijete koje je na drvetu zapomagalo: 'Tata, tata', a pronašla - papigu!
 


ABC US News | ABC Celebrity News

Komentara 1

IM
Immanuell
13:36 18.06.2014.

Ne umanjujem kvalitete ove djevojčice, ali u čemu se sastoji tolika hrabrost i podvig?! U očajanju sjetila se Facebooka i poslala poruku, netko ju je (srećom!) pročitao i pozvao spasilačku službu. Zanima me zna li danas itko što spada u podvig?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije