NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Dobila četiri godine zatvora jer je dečka ubila mačetom

sudnica
Foto: Tino Juric/PIXSELL
01.03.2016.
u 17:21

Prema optužnici, nakon međusobnog verbalnog i fizičkog sukoba zabila mu je sablju u srce. Izrečena joj je i mjera obaveznog liječenja od ovisnosti

-  Evidentni problem koji  ste imali  s  alkoholom  i u vašem odnosu s oštećenim, odlučili ste riješiti na najneprihvatljiviji način. I posljedice su  stravične.  Ne samo za vas i oštećenog već i za vašu kćer i za njegovo dijete.  Vaša obrana ovom vijeću ponudila je tri mogućnosti:, da je riječ o ubojstvu na  mah, nužnoj obrani i prekoračenju nužne obrane. No ovo vijeće nije  prihvatilo vašu obranu jer smatra da je riječ o ubojstvu s izravnom namjerom. Činjenicu  da vam je sada žao zbog toga što ste učinili i da vam je odmah bilo žao, ovo je vijeće prihvatilo, a s obzirom na to da ste iskazivali da ste s oštećenim  i ranije  svađali i sukobljavali pa čak i tukli, nismo imali  razloga  povjerovati  da je ovaj put bilo drukčije - kazao je sudac Ivan  Turudić, predsjednik  sudskog  vijeća  zagrebačkog Županijskog suda, obrazlažući  nepravomoćnu  presudu  Zrinki Martišković, kojom je osuđena na četiri godine zbog ubojstva Tomislava Jurišića 20. studenog 2013.

Prema  optužnici, nakon međusobnog verbalnog i fizičkog sukoba zabila mu je sablju  u srce. Izrečena joj je i mjera obaveznog liječenja od ovisnosti, a obrazlažući  presudu, sudac  Turudić rekao ja  da je  vijeće išlo  na ublažavanje  ispod  zakonskog  minimuma  (koji je pet godina, op.a.) jer je Zrinka  Martišković u trenutku ubojstva bila smanjeno ubrojiva, jer je bila riječ o obostranom verbalnom i fizičkom sukobu i jer je neosuđivana. Sudac  Turudić  u  obrazloženju  je  naveo i da optužena u obrani ne poriče djelo,  već navodi da se jednog djela događaj ne sjeća. Konkretnije, navodi da  se  ne  sjeća  trenutka  kada je Jurišiću zabila sablju u srce. Prije ubojstva, optužena i Jurišić, koji joj je bio dečko, satima su pili ogromne količine  alkohola,  a Zrinka Martišković je bila ta koja je pozvala Hitnu, nakon  što je još  jedna njezina svađa s Jurišićem završila njegovom smrću.

>>'Pitala sam ga kako me može tući ako govori da me voli. Kazao bi da neće više nikada. A onda bi sve krenulo iznova'

>>Svjedok: Bili su najzaljubljeniji par, no često su pili i tada su bili agresivni

Komentara 12

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
17:40 01.03.2016.

samo cetri godine a da je obrnuto ovaj bi dobio dvadeset

DE
dejandenkovic
17:52 01.03.2016.

a da je on ubio kuju dobio bi 40 g.dvostruki standardi...

DA
danpav22
17:49 01.03.2016.

da je pištoljem dobila bi 2..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije