Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATACMS U AKCIJI

Dobili moćno oružje pa odmah udarili: Kijev napao ruske snage na Krimu američkim raketama velikog dometa

FILE PHOTO: Handout of United States and South Korean troops utilizing the Army Tactical Missile System (ATACMS) and South Korea's Hyunmoo Missile II, fire missiles into the waters of the East Sea, off South Korea
Foto: 8TH UNITED STATES ARMY/REUTERS
1/5
04.05.2024.
u 10:10

Obim i učinak napada na Krim, koji je Moskva nezakonito anektirala 2014., zasad nije poznat. Kijev još uvijek nije javno komentirao ruske tvrdnje.

Ruski sustavi protuzračne obrane uništili su četiri projektila velikog dometa ATACMS, koje su Ukrajini poslale Sjedinjene Američke Države i koje je Kijev lansirao na Krimski poluotok, reklo je rusko ministarstvo obrane u subotu ujutro. Obim i učinak napada na Krim, koji je Moskva nezakonito anektirala 2014., zasad nije poznat. Kijev još uvijek nije javno komentirao ruske tvrdnje.

Rusija, koja je napala Ukrajinu prije više od dvije godine, često objavljuje samo navodne uspjehe protuzračne obrane u slučaju ukrajinskih napada raketama ili bespilotnim letjelicama. Ukrajina je prošlog utorka napala rusku vojsku na Krimu projektilima koje je nedavno dobila od SAD-a.

VIDEO Napad na rusko vojno vježbalište

Nezavisni mediji su pisali o napadima na tri vojne baze na Krimu, što je dovelo do nekoliko žrtava. Washington je proteklih tjedana najavio da će Ukrajini, u sklopu novog paketa vojne pomoći, poslati rakete ATACMS, koje imaju još veći domet. Domet dosad poslanih projektila bio je ograničen na 165 kilometara.

Krim je ključno uporište za ruske snage s obzirom na vojnike, oružje i streljivo koji prolaze kroz crnomorski poluotok. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij se obvezao vratiti sav teritorij koji je Rusija zauzela, uključujući Krim.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Prije točno 44 godine umro je Josip Broz Tito: U Jugoslaviji je život stao, na sprovod stiglo 700 tisuća ljudi

FILE PHOTO: Handout of United States and South Korean troops utilizing the Army Tactical Missile System (ATACMS) and South Korea's Hyunmoo Missile II, fire missiles into the waters of the East Sea, off South Korea
1/25

Komentara 20

DR
Držihaa
10:14 04.05.2024.

Hrvatski bi se trebalo reći obujam, a ne obim.

LA
lakočemo
12:59 04.05.2024.

Sada će im tata doći do Kijeva za svaki slučaj tako da domet tih raketa ne stigne krim a su blesavi koliko i onaj senilni Biden !!!

Avatar Bruno
Bruno
10:56 04.05.2024.

Veliki požari na okupiranom Krimu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije