Neobičan talent

Doga Chosen zna kako pronaći nestale

Vedran Balen
03.03.2014.
u 14:34

Chosen je unuk slavne Saboor, koja je širom Hrvatske postala poznata po tome što vozi auto

Chosen One von Unterwein sve je samo ne uobičajeni štenac. Iako se radi o dogi staroj tek devet mjeseci, pas Brođanina Hrvoja Muževića poput najbolje dresiranog njemačkog ovčara kao od šale pronalazi skrivene osobe u šumi, njuškajući njihove predmete. Inače, poznato je da doga služi isključivo kao ukras ili eventualno za čuvanje dvorišta. Uz rad na tragu, omiljena mu je zabava ispijanje kava u kafićima. Chosen je unuk slavne Saboor, koja je širom Hrvatske postala poznata po tome što vozi auto. - Primijetio sam da Chosen voli tražiti i da ima dobar nos. Najprije sam mu u igri počeo postavljati zadatke da traži mene, a onda sam igru proširio i na druge osobe.

Sve je to jako zabavno i njemu i meni – kaže Mužević. Čim se oštenio, Chosen je pokazivao izuzetan temperament. Već s tri mjeseca postao je europski šampion. Strašno voli putovati, a na njegovu prirodu utjecalo je i to što od malena provodi jako puno vremena s ljudima. Baveći se kinologijom, vlasnik je uočio da Chosen ima sklonosti za rad. O svemu je snimio i amaterski film koji će uskoro biti premijerno prikazan. - Ponekad malo skrene s puta, ali se vrati i na kraju uvijek pronađe skrivenu osobu. Čak i onda kada ga ometaju drugi jaki mirisi poput otpada, divljih svinja, srne, zeca i slično – ističe Mužević.

>> Cro Cop: Napušteni psi slome mi srce, najradije bih sve udomio

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije