policija provodi istragu

Dojave o bombama u Splitu bile su lažne; Glasnogovornik Suda: 'Nazvala je žena, rekla je da imamo sat vremena da izađemo'

Dojava o bombi na dva suda u Splitu
Foto: IVC
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
14.09.2023.
u 11:31

Svi su evakuirani iz zgrada pravosudnih tijela

Dva sata nakon što je ženski glas dojavio da se na splitskom Općinskom i Županijskom sudu nalaze eksplozivne naprave policija je utvrdila da se radilo o lažnoj uzbuni. U policiji kažu da su protueksplozijskim pregledima objekata utvrdili da su dojave lažne te će provesti kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdilo tko je osoba koja je uputila dojavu.

Dojava o bombama na dva splitska suda policiji je stigla jutros oko 9.10 sati nakon čega su obje zgrade, Općinskog suda na Dračevcu i Županijskog suda u središtu grada, ispražnjene. Policija je u zgradu i oko nje stigla s opremom i psima te dva sata kasnije zaključila da u zgradama i oko njih nema eksplozivnih naprava. 

Srećom, to je bila još jedna od brojnih lažnih dojava, a sudeći po policijskom uspjehu otkrivanja počinitelja tih kaznenih djela vrlo brzo će biti otkriven i identitet žene koja je jutros napravila sve da se isprazne sudovi.

Glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Dinko Mešin kazao je da je prijetnja stigla telefonski. "Nazvala je ženska osoba na centralu i izvijestila nas o postavljenoj eksplozivnoj napravi. Uputila nas je i da imamo sat vremena da napustimo zgradu", kazao je Mešin za 24sata.

VEZANI ČLANCI: 

Komentara 2

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
15:59 14.09.2023.

Nemoj reć da su lažne

VI
virinvanizaćoška
10:58 14.09.2023.

Sergej, ne zafrkavaj se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije