Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CENTRI ZATVORENI

Dojave o bombama i u više shopping centara; Evakuiran i splitski Joker, u Avenue Mallu lažna uzbuna

Zagreb: Evakuiran Arena centar zbog nove dojave o bombi
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
05.12.2022.
u 15:14

MUP je ranije izvijestio da je u kratkom vremenskom razdoblju više policijskih uprava zaprimilo informacije o anonimnim dojavama da su u zgradama/objektima pravosudnih tijela na njihovom području navodno postavljene eksplozivne naprave

Dojave o mogućim eksplozivnim napravama jutros su stigle u više trgovačkih centara u Zagrebu, potvrdila nam je zagrebačka policija. Iz Arena Centra su potvrdili kako je u tijeku evakuacija posjetitelja i zaposlenika, a centar je trenutno zatvoren.

''Cijenjeni posjetitelji, zbog izvanrednih okolnosti, danas, u ponedjeljak, 5.12. u postupku je evakuacija centra te trgovine Arena Centra ne rade. Pratite naš web i Facebook stranicu za daljnje obavijesti o ponovnom otvaranju trgovina. Hvala na razumijevanju!'', objavili su, no nisu navodili iz kojih je razloga došlo do evakuacije.

Iz policije su potvrdili kako su službe na terenu te je u tijeku provjera. Zasad je potvrđeno kako je dojava o eksplozivnoj napravi u Avenue Mallu lažna.

''Do sada je u jednom trgovačkom centru, u Novom Zagrebu u Aveniji Dubrovnik pregledom utvrđeno da se radi o lažnoj dojavi'', potvrdili su iz PU zagrebačke.

Osim Zagreba, dojava o postavljenoj bombi stigla je i u splitski shopping centar Joker, kao i u osječki centar Portanova.zbog čega su i tamo evakuirani svi posjetitelji i zaposlenici, potvrdila je Slobodna Dalmacija. Na terenu su pripadnici policije.

Dojava o bombi stigla je i u Kaptol Centar u Novoj Vesi, kao i u Point Centar na zagrebačkim Vrbanima, gdje zaposlenici i poneki posjetitelji čekaju završetak policijske istrage.

U Slavonskom Brodu nisu potvrđeni navodi o eksplozivnim napravama

Policijska uprava brodsko-posavska, također je zaprimila informaciju o anonimnoj dojavi o navodno postavljenim eksplozivnim napravama i na dva trgovačka centra na području grada Slavonskog Broda. U suradnji s odgovornim osobama trgovačkih centara, policijski službenici protueksplozijske zaštite su upućeni na obje lokacije radi poduzimanja potrebnih mjera i radnji provjere istinitosti dojave te zaštite građana/posjetitelja, izvijestili su iz policije.

Naknadno je iz policije javljeno kako pregledom na obje lokacije nisu potvrđeni navodi o eksplozivnim napravama.

Lažna dojava u Vinkovcima

Dojavu o postavljenoj eksplozivnoj napravi zaprimila je i Policijska uprava vukovarsko-srijemska, vezano uz trgovački centar u Vinkovcima. "Policija poduzima potrebne mjere i radnje provjere istinitosti dojave te zaštite građana i posjetitelja", priopćeno je ranije iz PU. 

"Daljnjim obavljenim pregledom u trgovačkom centru nisu potvrđeni navodi iz dojave o eksplozivnoj napravi", istaknula je policija.

U Požegi i Osijeku lažne dojave u trgovačkim cetrima

Anonimne dojave o navodnim eksplozivnim napravama postavljenim u objektima pravosudnih tijela, proširile su se tijekom dana i na trgovačke centre diljem Hrvatske pa su tako zaprimljene i dvije dojave za dva trgovačka centra u Požegi. Obavljenim pregledom ni u ovom slučaju nisu pronađeni nikakvi sumnjivi predmeti.

Policijska uprava osječko-baranjska zaprimila je i dojavu o navodnoj postavljenoj eksplozivnoj napravi u jednom trgovačkom centru u Osijeku. Daljnjim obavljenim pregledom u trgovačkom centru nisu potvrđeni navodi iz dojave o eksplozivnoj napravi.

MUP je ranije izvijestio da je u kratkom vremenskom razdoblju više policijskih uprava zaprimilo informacije o anonimnim dojavama da su u zgradama/objektima pravosudnih tijela na njihovom području navodno postavljene eksplozivne naprave.

Anonimnim dojavama obuhvaćena su pravosudna tijela u cijeloj Hrvatskoj. Na sve lokacije su upućeni policijski službenici kako bi provjerili istinitost dojava i poduzeli druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Dio policijskih uprava počele su javljati o rezultatima pregleda. 

>> VIDEO Predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić o anonimnim dojavama

Ključne riječi

Komentara 21

DA
dardel58
12:31 05.12.2022.

samo mirno, naravno da nije nista... vildar uhvatiti i na dugogodisnju robiju... a Ukrajinu jos vise pomoci :)

PA
Pahor
13:11 05.12.2022.

Komsije ispale pa su malo nervozne

ZA
ZADOMSPREMAN
12:51 05.12.2022.

Ove bombice nisu ništa u usporedbi s bombetinama koje slijede protiv japana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije