Neočekivan potez

Domovinski pokret i SDP podržali Damira Bajsa u drugom krugu izbora za župana BBŽ

Bjelovar: Damir Bajs za 2. krug izbora okupio dodatne partnere, SDP i Domovinski pokret
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/2
19.05.2021.
u 12:47

Mi smo uvijek govorili da nismo lijevi ni desni ali i da nikoga ne isključujemo i otvoreni smo za suradnju sa svima koji potiču razvoj poljoprivrede i gospodarstva i žele dobro Hrvatskoj, navela je Dubravka Dragašević, kandidatkinja Domovinskog pokreta.

 Nevjerojatan obrat dogodio se u utrci za župana Bjelovarsko-bilogorske županije. Naime, programsku koaliciju ujedno i potporu Damiru Bajsu u drugom krugu izbora za župana danas su obznanili Damir Bajs Nezavisna lista, SDP i Domovinski pokret, dojučerašnji žestoki protivnici.

Na konferenciji za novinare potporu Damiru Bajsu dale su Sandra Frčo, kandidatkinja SDP-a za županicu te Dubravka Dragašević, kandidatkinja Domovinskog pokreta.

- Smatramo da su naši programi kompatibilni, posebice u dijelu koji je vezan za poljoprivredu. Stoga je SDP nakon prvog kruga izbora odlučio dati potporu Damiru Bajsu i pozivam sve koji su dali glas meni u prvom krugu da ga u drugom daju Damiru Bajsu – kazala je Sandra Frčo te odgovarajući na novinarsko pitanje kazala kako cijena potpore Bajsu nije mjesto direktorice Bjelovarskog sajma, kako se priča u kuloarima, jer ju to ne zanima.

Dubravka Dragašević je rekla kako činjenica da Domovinski pokret ulazi u ovakvu koaliciju ne treba čuditi.

- Mi smo uvijek govorili da nismo lijevi ni desni ali i da nikoga ne isključujemo i otvoreni smo za suradnju sa svima koji potiču razvoj poljoprivrede i gospodarstva i žele dobro Hrvatskoj. U ovom slučaju smo se svi složili da je poljoprivreda temelj daljnjeg gospodarskog napretka i posljedično u zaustavljanja iseljavanja što mi zagovaramo. Stoga smo ušli u ovu programsku koaliciju i vjerujem da će Damir Bajs kao župan provesti programe za koje se mi zalažemo - poručila je Dubravka Dragašević koja je pitanje je li bilo razgovora s HDZ-om oko postizborne suradnje kratko odgovorila: iz HDZ-a nas nitko nije zvao.

Ipak, sudeći po komentarima na društvenim mrežama mnoge je razljutio ovaj potez. "Kako vjetar puše, tako se oni okreću, sve za fotelju, Sramota!! Sada je Domovinski pokret pokazao svoju ljevičarsku opciju i trgovinu za pozicije na županiji. Politika bez morala..."-samo su neki od komentara.

Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a danas se osvrnuo na situaciju u Bjelovarsko-bilogorskoj bilogorskoj županiji uoči drugog kruga lokalnih izbora u kojem pred birače izlaze kandidati za župana Damir Bajs i Marko Marušić. S obzirom na danas predstavljenu koaliciju Bajs-SDP-Domovinski pokret, Plenković je uvjeren da će Marušić dobiti izbore. Šef HDZ-a danas stiže u Bjelovar, kako bi mu i osobno dao podršku.

VIDEO: Sandra Benčić iz Možemo: Zagreb više neće biti HDZ-ov i Škorin bankomat. Vidi se da ga nije briga za grad

 

Komentara 7

KI
kicalulukica
14:57 19.05.2021.

Ja mislio neka fora kad ovo stvarno istina hahahahahaha...Metnuli ga ŠKORI.

BR
brandogdjejemarija
12:55 19.05.2021.

Hahaha DP ide sa (Kontra)Bajsom u Bjelovarskoj a Petrov i MOST-om sa SDP-om u Dubrovačkoj županiji. Pravi istinski demokršćani. Pljuc !

IV
ivibaris
19:50 19.05.2021.

A Bujanec što on kaže na ovo ipak su Dp.domoljubii bez mane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije