gologlavi prosvjed

Don Kaćunko obrijao glavu jer je vlast preuzeo Kukuriku

Kaćunko (1)
Foto: VL
1/3
15.12.2011.
u 22:30

Bilo mi je mučno od najava da će Milanović biti novi premijer pa sam mu golom glavom odlučio ironično čestitati, kaže Kaćunko

Don Anđelko Kaćunko, lički svećenik i najpoznatiji svećenik bloger, obrijao je glavu u znak prosvjeda što je vlast preuzela Kukuriku koalicija!

"Božićni karneval"

– Mnogima je već prije četiri godine bilo jasno da neki lobiji i interesni centri moći, kako bi rekao kolega Miklenić, žele na hrvatskoj političkoj sceni promjene, a također je Milanović stalno "guran" kao novi premijer, osjetio sam mučninu svaki put kad sam čuo ili pročitao tu najavu. Zato sam ovoga ljeta u intervjuu Bibiću Mosoru rekao da ću iz protesta obrijati glavu ako Milanović postane predsjednik Vlade – objasnio nam je Kaćunko.

– Budući da se to upravo dogodilo u jeku hrvatske EUforije, htio sam biti od riječi, ali smatram da je ovakva ironična čestitka prikladnija nego protest. Jer kao što je 1918. Hrvatska pripojena Kraljevini Srbiji, tako je i sada Europska unija "anektirala" Hrvatsku. Zato je logično da izrazimo sućut svima koji su sudjelovali u tome "povijesnom procesu" – kaže nam Kaćunko, dodajući kako je "ovim činom anticipirao 'božićni karneval' koji se u Senju priređuje odmah poslije Nove godine".

"Mandatar-avatar"

– Budući da je trenutačno u Lici zima, frizuru ću dodatno skratiti na ljeto radi jačanja korijena kose! – dodao je Kaćunko, koji je svoj protestni čin šišanja do glave objavio i na svom blogu "Don blog".

"Nakon što su Svetozar Pribićević i dr. Ante Pavelić povijesnoga 9. prosinca 2011. u Bruxellesu potpisali 'dokument o bezuvjetnom ujedinjenju' Hrvatske i EU, sva su hrvatska nacionalna stremljenja od stoljeća sedmog ostvarena i Hrvati mogu mirno nastaviti svoj duboki povijesni san", piše Don Blog, tj. Anđelko Kaćunko. "Novom hrvatskom mandataru-avataru iz europskog Praskozorja, s golemim škarama (u rukama pobočnjakâ Linića i Čačića), želim potpun uspjeh u 21 nEUspjehu globalnog Sumraka! Neka vam živi jedina i vječna hrvatsko-europska unija! Neka vam živi njezino veličanstvo regent Aleksandar van Rompuy Tusk Buzek Barroso Milanović!", poručuje sa svoga bloga Kaćunko.

Komentara 278

OB
-obrisani-
00:36 16.12.2011.

pozivam moje popove da se ugledaju na don klempavka

Avatar slavko stečajko
slavko stečajko
00:42 16.12.2011.

krajišnik jesi li ti napokon spremio konjsku zapregu?

Avatar slavko stečajko
slavko stečajko
23:31 15.12.2011.

Kaćunko je legenda i pravi čovjek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije