AFERA 'NAKAZE'

DORH utvrdio propuste u odbacivanju prijave protiv Anne Dujić, evo što slijedi

Ivan Turudić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
16.10.2024.
u 16:27

Annu Dujić je prijavila mlada šibenska policajka, i to zbog psovki koje joj je Dujićeva kći uputila te zato što ju je umalo pregazila ne bi li prošla cestovnu blokadu postavljenu zbog požara. Prijava je Annu Dujić teretila za prisilu prema službenoj osobi, no ona je odbačena

Glavni državni odvjetnik Ivan Turudić utvrdio je propuste u odbacivanju prijave protiv Anne Dujić, kćeri šefa Hrvatskih šuma. Podsjetimo, nju je prijavila mlada šibenska policajka, i to zbog psovki koje joj je Dujićeva kći uputila te zato što ju je umalo pregazila ne bi li prošla cestovnu blokadu postavljenu zbog požara. Prijava je Annu Dujić teretila za prisilu prema službenoj osobi, no ona je odbačena.

Međutim, nakon što je zaprimilo traženo izvješće Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku, temeljem članka 74. Zakona o državnom odvjetništvu, a u vezi predmeta u kojem je Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku donijelo rješenje o odbačaju kaznene prijave, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske utvrdilo je propuste u postupanju tog državnog odvjetništva.

Naime, doneseno rješenje o odbačaju kaznene prijave ukazuje se preuranjenim, s obzirom na to da po zaprimanju izvješća Policijske uprave šibensko-kninske Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku nije naložilo ili provelo dodatne izvide u svrhu pribavljanja svih relevantnih podataka za donošenje odluke, a koje će sve okolnosti biti potrebno nastavno utvrditi.

"Osim toga je Državno odvjetništvo Republike Hrvatske zaključilo da je Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, po zaprimanju policijskog izvješća, trebalo zatražiti povjeravanje postupanja u tom predmetu drugom stvarno nadležnom državnom odvjetništvu, radi otklanjanja svake sumnje u nepristranost i objektivnost državnog odvjetništva, a imajući u vidu okolnost da je sestra prijavljenice zaposlenica u tom državnom odvjetništvu", stoji u priopćenju DORH-a te se nastavlja:

VEZANI ČLANCI:

"Slijedom toga, Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske je, temeljem čl. 85. st. 2. Zakona o državnom odvjetništvu, a uvažavajući načelo nepristranosti koje se ispituje subjektivnim i objektivnim testom nepristranosti, donio odluku kojom je postupanje u ovom predmetu povjerio drugom stvarno nadležnom državnom odvjetništvu, koje će, uzimajući u obzir sve bitne okolnosti koje utječu na odabir načina postupanja, poduzeti dodatne radnje radi utvrđivanja svih odlučnih činjenica u ovom predmetu."

FOTO BBC odabrao 12 najfascinantnijih napuštenih građevina na svijetu. Na popisu i hrvatsko ruglo

Ivan Turudić
1/19

Komentara 21

ID
idujas
16:32 16.10.2024.

Turudiću rasturaj taj nepotizam gdje god stigneš i možeš!

CE
cenzura
16:42 16.10.2024.

Šta vele Grmoja , Benčićka i ekipa???? Turudić štiti HDZovce????

Avatar Mizaru
Mizaru
16:31 16.10.2024.

Tako, tako! Samo jako! Dosta je tih umreženih koji se koriste nepotizmom i ostavljaju ružnu sliku o prljavosuđu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije