Njemački sud donio presudu

Doživotni zatvor za ubojicu trudnice

njemačka
AFP
11.11.2009.
u 15:42

Alex W., ubojica trudne egipatske državljanke Marwe al-Sharbini u dresdenskoj sudnici, osuđen je na doživotni zatvor bez mogućnosti puštanja na prijevremenu slobodu. Ubojica je bio optužen za ubojstvo, pokušaj ubojstva i napad.

Alex W., ubojica trudne egipatske državljanke Marwe al-Sharbini u dresdenskoj sudnici, osuđen je na doživotni zatvor bez mogućnosti puštanja na prijevremenu slobodu. Ubojica je bio optužen za ubojstvo, pokušaj ubojstva i napad. Državno je tužiteljstvo ustvrdilo da je dvadesetosmogodišnjak ubio Marwu te teško ranio njezina supruga isključivo iz mržnje prema strancima zbog čega je sud izrekao najveću moguću kaznu.

Napad se dogodio za vrijeme rasprave za verbalni napad. Naime, Marwu i njezino dijete agresivni je muškarac sredinom prošle godine izvrijeđao zaprijetivši im na jednom dječjem igralištu u Dresdenu. Marwa je nakon sukoba o incidentu obavijestila policiju koja je poduzela odgovarajuće mjere. Za vrijeme suđenja pomahnitali je muškarac ustao, izvukao nož te s najmanje 16 uboda usmrtio trudnicu pred očima njezina prvog djeteta, supruga, sudaca, odvjetnika, sudske policije i svjedoka koji su se taj trenutak nalazili u sudnici. Velike kritike na račun policije odaslane su iz islamskog svijeta gdje su pojedini mediji konstatirali da mlada majka nije bila dovoljno zaštićena.

Muškarac koji je smatrao da mu stranci onemogućuju napredovanje pred sudom je izjavio da ne voli multikulturalnost Njemačke te je isticao kako najviše mrzi muslimane jer su svi islamisti. Iako je sam bio povratnik iz Rusije, htio je biti "pravi" Nijemac. Unatoč prijašnjim izjavama i priznanjima osuđeni muškarac je izjavio kako motiv ubojstva nije bila mržnja prema strancima zbog čega je njegova obrana zatražila da mu se sudi za ubojstvo u afektu te napad. No, njemački sud na to nije pristao te je ubojicu poslao na izdržavanje doživotne zatvorske kazne.

Egipatsko veleposlanstvo izjavilo je kako je zadovoljno presudom te da je "dobilo" presudu koju je i tražilo.

Ključne riječi

Komentara 12

IN
insekticid
17:00 11.11.2009.

šovinizam i rasizam su teške duševne bolesti. korijen im je u gluposti. glupom čovjeku najviše smeta pametniji od njega. dakle, korjen svih tih bolesti jest glupost. demokracija je najbolji lijek za takve bolesne ideje. čitam bjesomučne kvazijugoslavenske fašiste što pile po hrvatskoj demokraciji i iskreno suosjećam. nije lako većini tih tipova. manjina se je inteligentno snašla i preuzela vlast, ali ogromna većina je teško izvisila. sad se maskiraju u lokalpatriote i udaraju hrvatstvo u jaja. udaraju dok ne naleti na šaku ili, nedajbože, štogod konkretnije. slično je i s ovim bolesnikom koji si je umislio da je i on nekakav parttizan, pa mu se ljudi moraju klanjati i ustupati mjesto u tržišnoj demokraciji.

OB
-obrisani-
17:42 11.11.2009.

Da je u Hrvatskoj pitanje je dali bi uopće bio osudjen ( duševne boli, bla, bla,bla) a Hrvatska i nema predvidjenu doživotnu kaznu za takova zlodjela. Max. 20 godina, pa koliko maznuo-maznuo. A Glavaš - u pradomovinu Bosnu,pa opet ništa.

OB
-obrisani-
17:55 11.11.2009.

treba uvest smrtnu kaznu i u europi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije