UHIĆEN JE

Planirali napad na koncert Taylor Swift: Doznajemo detalje o 17-godišnjaku hrvatskih korijena

Foto: reuters
1/10
08.08.2024.
u 13:45

Veze s Hrvatskom, osim porijekla jednog roditelja, gotovo da i nema – ovdje nije poznat ni po čemu niti je zabilježen bilo kakav incident vezan s njim

Sedamnaestogodišnjak koji je pod policijskim nadzorom zbog planiranja napada na koncert Taylor Swift u Beču i za kojeg austrijska policija rekla da ima hrvatske korijene rođen je u hrvatsko-turskom braku, doznajemo.

– Nije rođen u Hrvatskoj, već u Austriji, gdje je proveo cijeli život – kaže naš izvor. Veze s Hrvatskom, osim porijekla jednog roditelja, gotovo da i nema – ovdje nije poznat ni po čemu niti je zabilježen bilo kakav incident vezan s njim, kažu nam.  Također, 17-godišnjak nema hrvatsko državljanstvo.

On je navodno već u srijedu bio kod stadiona Ernst Happel kada ga je uhitila specijalna policija. On je bio zaposlen u tvrtki za građevinu. Policija je na njegovu mobitelu također pronašla sadržaj povezan s IS-om, no pretresi na stadionu Ernst Happel nisu uputili ni na kakve eksplozive niti ostale prijetnje. 

Inače, glavni osumnjičenik, 19-godišnji Austrijanac koji vuče korijene iz Sjeverne Makedonije, na ispitivanju je priznao da je planirao koristiti se eksplozivom koji je sam prethodno izradio, kao i ubodnim oružjem, a on sam nije trebao preživjeti teroristički napad ispred stadiona na kojem je trebala nastupati svjetski poznata pjevačica Taylor Swift. Uhićen je bio u policijskoj akciji u srijedu ujutro, dok je 17-godišnjak uhićen u Beču. 

Swift je u srijedu navečer otkazala sva tri nastupa zakazana za četvrtak, petak i subotu. Haijawi-Pirchner rekao je da je odluku o otkazivanju donio organizator koncerata, a ne austrijska policija, no da je ta odluka razumljiva.  Zbog planiranog napada ne traga se za drugim osumnjičenicima, objavili su istražitelji. 

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 26

Avatar Noldor
Noldor
14:17 08.08.2024.

Pod veze s Hrvatskom mislite na malog Safeta ili Senada rođenog od majke muslimanke iz BiH koja je došla u Hrvatsku kao izbjeglica i oca Turčina?

VI
virinvanizaćoška
14:26 08.08.2024.

Zašto onda naglašavate da je hrvatskih korijena? Za Đokovića to ne vrijedi?

Avatar Prosenjak
Prosenjak
14:27 08.08.2024.

Ukratko, ni trunke veze s Hrvatskom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije