PROMO

Doznajte kako poći u uspješan lov na fazane

Trag prirode
VL
PR
Autor
PR članak
18.10.2013.
u 15:56

Ne propustite Trag prirode – prilog o lovu, ribolovu, planinarenju i uživanju u prirodi

U nedjelju 20. listopada uz Večernji list pročitajte sedmi broj Traga prirode, priloga o lovu, ribolovu, planinarenju i uživanju u prirodi.

U novom broju predstavljamo lov na fazana u koji se ne može otići bez dobrih lovačkih pasa ptičara ili podizača divljači. Fazan je u Hrvatsku uvezen u 19. stoljeću, a prema istraživanjima, čak 95 posto hrane koju fazan pojede je s ekonomskog stajališta, bezvrijedna hrana (kukci i sjemenke korova). U lov se kreće ranom zorom, a poseban su izazov divlji fazani. Donosimo i priču o Sv. Hubertu, zaštitniku lovaca. Zanimljiva je i suradnja brdsko-biciklističkih kluba iz Ivanca koji su postignuli dogovor s lovcima iz svog kraja o zajedničkom korištenju šuma.

Predstavljamo pastrvskog grgeča, grabežljivca porijeklom iz jugozapadnog dijela Sjeverne Amerike. Posljednjih godina najveći dio industrije ribolovnog pribora u svijetu vezan je upravo uz lov na ovu ribu. Predstavljamo i Park prirode Papuk (proglašen 23. travnja 1999.) u kojem se može uživati ne samo u planinarenju, već i u kupanju, lovu i skijanju, a taj je kraj poznat i po odličnim vinima.

Ove, i sve ostale priče, pročitajte u nedjelju 20. listopada u Tragu prirode.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?