SLAGALICA DOMOVINSKOG

DP zastupnike koje je izgubio zbog Radića želi nadoknaditi oporbom? Dabro: 'Započeo sam pregovore'

Zagreb: Održana je 8. sjednica Vlade
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
01.09.2024.
u 23:10

Naravno da nitko ne voli poraz. Ali poraz morate podnijeti na nogama, prespavati, bez panike, poručio je Dabro

Mislim da je čak server zablokirao u stranci. Cijele organizacije izlaze - tvrdi Mario Radić, dojučerašnji zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta, a danas već bivši član, nakon burnih unutarstranačkih izbora koji su se jučer održali u zagrebačkom hotelu Internacional. Radić je s dijelom stranke napustio glasovanje uoči glasovanja na kojem je u konačnici prevagnuo Ivan Penava.

Zasad je sigurno da će za njime iz saborskog kluba Domovinskog pokreta otići još dva zastupnika, a od studenog i treći, navodi RTL Danas. No tu će razliku pokušati nadoknaditi iz oporbe, što je potvrdio i ministar poljoprivrede iz redova DP-a Josip Dabro. 

- Treba javnosti reći, imate tu ekskluzivu, da sam ja počeo pregovore s dva zastupnika iz oporbe. I bez tih pregovora koji će trajati u narednom razdoblju, DP neće narušiti parlamentarnu većinu. Ali treba reći da će Domovinski pokret ojačati s dva zastupnika iz oporbe - kazao je. 

- Naravno da nitko ne voli poraz. Ali poraz morate podnijeti na nogama, prespavati, bez panike. Ne lupati gluposti po javnom prostoru - tvrdi Dabro, dodajući kako time rade štetu sebi. Igor Peternel, pristaša radićeve struje, kaže da je do raskola došlo jer se HDZ upleo u unutarstranačke izbore.

POVEZANI ČLANCI:

- Takozvana desna struja HDZ-a, koja je ulaskom DP-a u Vladu izgubila svoju prepoznatljivost i utjecaj u kabinetu premijera. To je Anušićeva frakcija, to je sasvim sigurno. Ako opet znate da je glavni tajnik g. Dabro, nije ni krio da je u sjajnim odnosima s g. Anušićem - kaže.

>> VIDEO Trenutak kada su Radić i Peternel napustili izbore: 'Primitivna banda ukrala je stranku na fizički način'

Komentara 27

ST
Stradivari777
05:59 02.09.2024.

Izgleda da je Most bio u pravu prije izbora, samo nisu rekli da je bas toliko narusen odnos. I to je vjerovatno odgovor zasto nisu htjeli s DP om koji se prodao vec prije izbora a ko fol podosili kqznenu prijavu protiv njih

RO
RobbieSthlm
05:19 02.09.2024.

Tako to biva kad na vlast dodju politicki amateri.

MT
marko.tendera
06:24 02.09.2024.

Kako su došli tako če i nestati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije