JERKO PIRIĆ

Drama u šibenskom zatvoru: Osuđenik za ubojstvo pronađen mrtav u svojoj ćeliji

Split: Suđenje Stjepanu Ringwaldu za ubojstvo u Omišu
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
13.08.2024.
u 10:31

Za Pirića se govori da je bio Legiji stranaca kao mladić, a još se 2022. izrezao oštrim predmetom po trbuhu u ćeliji splitskog zatvora, zbog čega je bio prebačen u KBC Split.

U šibenskom zatvoru tijekom noći pronađen je mrtav Jerko Pirić, javlja Slobodna Dalmacija, 38-godišnji osuđenik koji se u zatvoru nalazio zbog ubojstva 38-godišnjeg Karmelina Fistanića. Pirić je navodno pronađen polugol u svom krevetu, a zasad nije poznat uzrok smrti. 

Fistanić je sa šest metaka pogođen u glavu i vrat na Jadranskoj magistrali kod Omiša, a za njegovo ubojstvo uhićeni su bili Pirić i 50-godišnji Vlado Zolota jer se smatra da su oni to ubojstvo naručili. Sve se događalo u studenom 2019., a ubojstvo je izvršio Stjepan Ringwald (51). 

Pirić je bio osuđen na 18 godina zatvora, Zolota na 17, dok je Ringwald dobio 19 godina zatvora. Još je 2022. bila ukinuta presuda Visokog kaznenog suda, no i na ponovljenom drugom suđenju dobili su istovjetne kazne, no i dalje se čeka presuda Visokog kaznenog suda. 

Slobodna Dalmacija navodi kako se za Pirića govori da je bio u Legiji stranaca kao mladić, a još se 2022. izrezao oštrim predmetom po trbuhu u ćeliji splitskog zatvora, zbog čega je bio prebačen u KBC Split. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Van Goghova 'Zvjezdana noć' rekreirana u bosanskim brdima: 'Rezultat 20 godina snova'

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar CUBE
CUBE
14:53 13.08.2024.

Kako fatalna ujna (Slađana) zna li se šta ? Je dobila pomilovanje i dal prima posete ?

ZO
Zoran
14:31 13.08.2024.

Jedan kriminalac manje

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
14:08 13.08.2024.

Karma police

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije