NEĆE BITI BLAGOSLOVLJEN

Drama u Splitu: Vijećnici nisu došli na otvorenje nathodnika jer Grad nije zvao svećenika

Split: U Vukovarskoj ulici otvorio se pješački nathodnik
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
06.09.2024.
u 12:20

Pratitelji su uzrujanom vijećniku u komentarima savjetovali da dovede svećenika da obavi blagoslov nakon samog otvorenja

Predsjednik splitskog Vijeća Gradski kotar Mejaši, Toni Piplica (HDZ), na društvenim mrežama izrazio je nezadovoljstvo odlukom Grada da se na otvaranje novog nathodnika u Vukovarskoj ulici ne pozove svećenika na blagoslov. Kao što su to već jednom ranije učinili, vijećnici iz Mejaša svoje nezadovoljstvo izrazit će odsustvom s ceremonije otvaranja.

Na Facebooku je istaknuo da je nathodnik "plod zalaganja vijećnika GK Mejaši i nekoliko gradonačelnika" te da će znatno podići razinu sigurnosti pješaka, naročito školaraca, ali i ubrzati protok prometa. Dalje piše kako je blagoslov svećenika iz župe svetog Spasa "tradicija duga 30 godina" koju su ispoštovali svi prethodnici.

"Otkad postoje Mejaši uvijek smo funkcionirali na taj način i zaista mi je nejasno zašto je opet sporan blagoslov svećenika koji traje maksimalno pet minuta, a kojim se šalje poruka poštovanja i uvažavanja običajima kotara koji su proizašli iz važnosti koju blagoslov predstavlja za stanovnike Mejaša" piše Piplica.

Iako se, kaže "ne bi trebao baviti svjetonazorskim temama", u njih je "uvučen" te prisiljen da "kristalno jasno" demonstrira svoj stav, zbog čega s vijećnicima GK Mejaši neće prisustvovati otvorenju. Podsjetio je kako se isto dogodilo pri otvorenju knjižnice na Kili, "jer su u Gradu očito ustrajni u nepoštivanju naših vrijednosti i možemo očekivati da će istu praksu primjenjivati i ubuduće". 

Pratitelji su mu u komentarima savjetovali da dovede svećenika da obavi blagoslov nakon samog otvorenja, no Piplica nije odgovorio hoće li to stvarno učiniti ili ne.

 

Komentara 6

MA
Makbe
19:48 06.09.2024.

Jadno! Ne vjeruju u Boga a toliko se boje svećenika i svete vodice. Najviše im smetaju vjernici, a onda na samrti zovu svećenika. Bolje ikad nego nikad.

VR
Vrbanek
15:34 06.09.2024.

I hvala Bogu da nisu došli !!!

IH
iron.hide.54966
15:26 06.09.2024.

I to ne bilo kakva drama, drama epskih razmjera...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije