KRAJ LJETA

VIDEO Nevrijeme pogodilo Dalmaciju: Munje 'pucale' duž cijele obale, vjetar trgao stabla

Foto: Dalmacija danas
1/7
06.09.2024.
u 06:56

Jedno stablo odlomilo se u Kaštel Lukšiću, ali nije oštetilo automobile pod njim jer je palo na okolnu zgradu

Jako nevrijeme pogodilo je tijekom noći Dalmaciju, javlja Dalmacija Danas. Kiša i grmljavina ovog je četvrtka prvo zahvatila sjever Jadrana, a potom se proširila i do juga. Vjetar je puhao oko 80 km/h te na dijelovima Dalmacije trgao stabla, a grmljavina je na područje Splita stigla oko ponoći.

Jedno stablo odlomilo se u Kaštel Lukšiću, ali nije oštetilo automobile pod njim jer je palo na okolnu zgradu. Najviše kiše napadalo je do 3 sata u noći u Rivnju, kod Zadra, gdje je palo čak 108 litara kiše po metru kvadratnome. U Susku je palo 65 litara, Zadru 45, a u Splitu 34 litara kiše po metru kvadratnome. Dalmacijom je prošao i ''shelf cloud'', a lovci na oluje Crometea ispričali su kako su scene, iz Gornjeg Sitnog gdje su bili stacionirani, izgledale ''apokaliptično''.

- Najprije su nestala svjetla Splita, potom i Žrnovnice, a na posljetku i samog Sitnoga. Izgledalo je prilično apokaliptično jer je olujni vjetar prije kiše digao ogromne količine pepela s požarišta koje je nedavno bilo aktivno. Vjetar je također lomio grane i bacao ih po automobilu - kazali su. DHMZ najavljuje kako se nevrijeme ponegdje očekuje i ovog petka.

- Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Još će ponegdje biti kiše, ali i grmljavine, prijepodne češće na Jadranu, a u drugom dijelu dana uglavnom u unutrašnjosti. Ujutro po kotlinama magla. U noći razvedravanje. Vjetar uglavnom slab. Na moru slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak navečer u okretanju na buru. Najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 29 °C - najavljuju. Od upozorenja, DHMZ je upalio žuti meteoalarm na području Istre te juga Dalmacije zbog vjetra, dok se u Slavoniji očekuje grmljavinsko nevrijeme. 

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije