Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
moći će se pogledati

Državna vozila na javnoj dražbi: Prodaja se provodi po načelu 'viđeno-kupljeno'

automobili
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
11.05.2023.
u 00:00

Vozila su neispitana, moguće neispravna ili nekompletna, a prodavatelj ne jamči za ispravnost kilometraže na vozilima

Državna vozila prodaju se na javnoj dražbi 13. svibnja od 9 sati na lokaciji Velikopoljska 15a. Sva će se vozila moći pogledati na istoj adresi 12. svibnja od 9 do 13 sati. Pravo prisustvovanja i sudjelovanja imaju sve osobe uz obvezu uplate jamčevine u iznosu od 10 posto početne cijene za svako vozilo, odnosno minimalno 100 eura. Prilikom uplate potrebno je, napominje se, obavezno naznačiti za koje vozilo se plaća jamčevina. Tijekom javne dražbe početne cijene se mogu podizati za minimalni iznos od 50 eura.

Ukoliko izlicitirana cijena dostigne više od dvostruke vrijednosti početne cijene, osoba koja je izlicitirala na licu mjesta plaća 10 posto od izlicitirane cijene dodatne jamčevine. Osoba koja izlicitira određeno vozilo dužna je u roku tri radna dana, a najkasnije do 17. svibnja, uplatiti izlicitirani iznos, a u suprotnom se smatra da je odustala od kupnje te gubi pravo na povrat jamčevine. Uplate za izlicitirana vozila će se moći uplatiti na lokaciji Autoservis Cepelin, Velikopoljska ulica 2a, od 15. do 17. svibnja.

Vozila su neispitana, moguće neispravna ili nekompletna, a prodavatelj ne jamči za ispravnost kilometraže na vozilima. Prodaja vozila provodi se po načelu "viđeno-kupljeno“ što isključuje mogućnost naknadnog ulaganja prigovora po bilo kojoj osnovi. Ako se uplaćeno vozilo ne preuzme u roku od sedam dana nakon licitacije, naplaćuje se ležarina od deset eura za svaki naredni dan.

Povrat jamčevine uplaćene u gotovini za osobe koje nisu izlicitirale niti jedno vozilo, a sva vozila za koje je uplaćena jamčevina su prodana, vrši se isključivo odmah nakon dražbe. Osobe koje su uplatile virmanom, povrat sredstava obavit će se u roku deset dana uz dostavu broja računa uplatitelja. Više detalja možete pronaći OVDJE.

VIDEO Prizor zaprepastio vozače: Kamionom vozio u suprotnom traku na autocesti u Zagorju

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije