NAPOKON PRAVOMOĆNO

Državne nekretnine moraju vratiti zviždačicu Maju Đerek na posao: 'Pravosuđe HDZ-a godinama me razvlačilo'

Split: Maja Đerek uručila otkaz u Banovini!
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/4
09.09.2024.
u 16:15

"Voljela bih reći da je pravda zadovoljena , ali to bi bila potpuna laž. HDZ-ovo pravosuđe je uložilo iznimne napore da spriječi moj povratak na posao, da me egzistencijalno i zdravstveno unište, a sve s ciljem da kupe vrijeme kako bi se slegla prašina i kako bi se zaštitili premijerovi suradnici."

Županijski sud u Šibeniku donio je pravomoćnu presudu na temelju koje se zviždačici Maji Đerek mora dopustiti povratak na posao u Državnim nekretninama. “Četiri duge godine je HDZ-ovo pravosuđe razvlačilo moj očito nezakoniti otkaz koji mi je uručila HDZ vrhuška. Danas sam konačno zaprimila pravomoćnu sudsku odluku da je moj otkaz u Državnim nekretninama bio nezakonit i da me Državne nekretnine moraju vratiti na posao”, napisala je Đerek u priopćenju za medije, poručujući da će se vratiti na posao u državnoj tvrtki.

“Voljela bih reći da je pravda zadovoljena , ali to bi bila potpuna laž. HDZ-ovo pravosuđe je uložilo iznimne napore da spriječi moj povratak na posao, da me egzistencijalno i zdravstveno unište, a sve s ciljem da kupe vrijeme kako bi se slegla prašina i kako bi se zaštitili premijerovi suradnici. Ovo nažalost nije pravda, nego najbolji dokaz da živimo u Republici AP. U zemlji gdje je postalo normalno da bliski premijerovi suradnici potkradaju državu za ogromne novčane iznose, a da kaznu snosi onaj koji to nije htio raditi i koji nije htio šutjeti”, dodala je.

Postavila je i pitanje zašto kaznene prijave koje je podnijela prije tri godine protiv najbližih suradnika Andreja Plenković “i dalje skupljaju prašinu u USKOK-u i DORH-u”. “Pravosudne institucije rade po diktatu Andreja Plenkovića pa svojom svjesnim neradom štite financijske malverzacije i nekretninska mešetarenja BanožićaKatičića Frke-Petešića u tvrtki Državne nekretnine”, napisala je.

VEZANI ČLANCI: 

Ustvrdila da će se na svoje staro radno mjesto vratiti kako bi, kaže, svjedočila što je sve napravljeno u protekle četiri godine dok je bila odsutna. “Prema saznanjima koje imam, nastavljen je business as usual, ali sada s malo više opreza da ništa ne izađe u medije. O svemu ću nastaviti obavještavati javnost jer se radi o milijunskim iznosima i našoj zajedničkoj imovini. Osjećam odgovornost prema velikom broju građana koji su me podržavali sve ovo vrijeme. Nećemo im dozvoliti da se to skupa samo tako prođe”, zaključila je u priopćenju.

Podsjetimo, u rujnu 2020. godine, Đerek je dobila otkaz u Državnim nekretninama zbog "skrivljenog ponašanja", uključujući lošu komunikaciju i nepoštivanje naloga direktorice Renate Sabo. Đerek je tvrdila da nije bilo neprimjerene komunikacije te je nakon otkaza prijavila nepravilnosti u tvrtki, uključujući propuste u naplati zakupnine i krivi obračun kvadrature. U tužbi iz 2020. godine navela je da su njezine prijave o nepravilnostima bile razlog za otkaz.

Također je otkrila da su bivši ministar obrane Mario Banožić i direktorica Sabo osobno birali državni stan za Banožića, dok su za šefa Ureda premijera Zvonimira Frku-Petešića obnovili stan u rekordnom roku. Đerek je prijavila i da Državne nekretnine nikada nisu izdale račune za oko 200 poslovnih prostora, uključujući one koje je zakupio Jozo Brkić, brat Milijana Brkića, te da je predsjednik Sabora Gordan Jandroković urgirao za jednog neplatišu zakup.

>>> FOTO Ovo je 11 zastupnika koje plaćamo, a u Saboru nisu ni zucnuli

Split: Maja Đerek uručila otkaz u Banovini!
1/17

 

Komentara 6

MO
MOSAD
18:08 09.09.2024.

Gosp.Đerek, postoji jedna žviždačica kojoj vi niste ni do koljena(ne omalovažavam) gosp.Vesna Belanović .Koja je otkrila sdp-ove prevare i pljačke ne milijonsku nego nekoliko stotina milijona.Nikada nije vraćena na posao , nikada nije dobila sudsku sadisfakciju od hdz-ovog pravosuđa.Baš čudno neko hdz pravosuđe.Vesni Belanović razoreno je zdravlje,uništena obitelj izolirana i "zaboravljena".Vesna Belanović nesmije na tv, nesmi u novine za razliku od vas.Nijedna udruga za bilo koja prava ne samo da joj nisu pomogle nego su joj lupile vrata ispred nosa.Za Vesnu Belanović malo se zna ,jer se nesmi znati za razliku od vas.Da je bila malo lukavija tribala je bar negdje ubaciti "lopovski" hdz a malo manje otkiti najvecu pljačku u reziji sdp ka i sve ostale pljacke koje su u njihovoj režiji.Nažalost hdz umhesto da joj pomogne oni su je ignorirali.

AN
antonelić
19:09 09.09.2024.

nažalost , sumnjam da će vlast ( plenkovića i pajdaša ) dozvoliti povratak maje na radno mjesto kao i prije 5 godina ... još će oni nju rastezati par godina , nebi li prašina prekrila sve njihove nepodopštine ... oni su diplomirali i doktorirali " maglu i prašinu " ... evo primjer broda algoma koji se krčka 7 godina u 3.maju ... do sada su utukli 80 milijuna eura , a brod još nema ni pogonske strojeve .. A PRAŠINA PADA !

Avatar Platonix
Platonix
16:43 09.09.2024.

Naklon do poda gdična Đerek, hrabrosti imate, časti imate, poštovanje imate. Da sam vjernik rekao bih bog vam pomogao, pošto nisam nadam se da će se hrvatsko društvo jednom probuditi iz sna, skinuti koprenu s očiju i osuditi lopovluk i gramzivost neprizornih likova koji pod krinkom domoljublja otimaju kruh iz usta poštenim ljudima, otimaju i grabe kao da će im to kod onoga na koga se zaklinju išta pomoći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije