rezidencija

Državne nekretnine oglasile se o adaptaciji Vile Kovač na Hvaru

Državna rezidencija vila Kovač na otoku Hvaru
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/4
10.02.2022.
u 14:07

U 2021. započet je projekt sanacije vanjske stolarije i sanitarnog čvora. U 2020. i 2021. iznos ulaganja u obnovu inventara namijenjenog državnim rezidencijama, smještenog u Vili Kovač, sukladno planiranom od nadležne službe u 2019. i 2020., iznosio je oko 170 tisuća kuna, priopćili su

Državne nekretnine poslale su priopćenje vezano uz brojne upite medija na temu Vile Kovač na Hvaru. Naglašavaju kako trgovačko društvo Državne nekretnine d.o.o. sukladno djelokrugu rada upravlja nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske iz portfelja Društva u kojem se nalazi i osam rezidencijalnih objekata, pa tako i Vila Kovač na Hvaru.

"Društvo posluje prema godišnjim planovima poslovanja, planovima javne nabave te radi sve u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi. Unatoč navedenome, niz aktera unazad više od mjesec dana kontinuirano na medijskoj sceni pokušava Društvo koristiti u dnevnopolitičke svrhe, čemu smo osobito svjedočili kada je riječ o korištenju službenih stanova i njihovu održavanju. Državne nekretnine ulažu u stanove za službene potrebe i rezidencijalne objekte u svrhu održavanja i sprečavanja od propadanja te povećanja vrijednosti nekretnina.

Konkretno, za Vilu Kovač na Hvaru u 2020. rađena je planirana i potrebna sanacija terase i hidrantske mreže te radovi na održavanju objekta, odnosno građevinsko-obrtnički radovi u svrhu sprečavanja od štete, zaštite od požara i propadanja objekta izloženog vremenskim uvjetima, sveukupnog iznosa oko 190.000 kn, a prema planiranome u 2018. godini.

U 2021. započet je i projekt sanacije vanjske stolarije i sanitarnog čvora. U 2020. i 2021. iznos ulaganja u obnovu inventara namijenjenog državnim rezidencijama, smještenog u Vili Kovač, sukladno planiranom od nadležne službe u 2019. i 2020., iznosio je oko 170 tisuća kuna", priopćili su.

Napomenuli su kako je i za nabavu radova na Vili kovač na Hvaru kao i u svim drugim nabavama Državnih nekretnina postupak proveden sukladno Zakonu i pravilniku o javnoj nabavi. Nabava je objavljena u Elektroničkom oglasniku javne nabave (EOJN) te su se na poziv mogli javiti svi zainteresirani ponuđači, a po provedenom postupku odabrana je ekonomski najpovoljnija ponuda, što je vidljivo iz objavljenog zapisnika na EOJN.

Državne nekretnine zadužene su za upravljanje nekretninama iz portfelja Društva te postupaju u skladu sa svim propisima, dodaje se na kraju priopćenja.

Državna rezidencija vila Kovač na otoku Hvaru
1/19
Ključne riječi

Komentara 8

XI
xibau
14:18 10.02.2022.

čekaj malo priznali su da banožič laže?

DU
Deleted user
14:14 10.02.2022.

Najbolje bi bilo da se vila proda, kako ne bi bila kamen spoticanja. Naravno da prodaju treba odraditi po dosadašnjim akceptiranim procedurama podobnih i nedodirljivih.

DU
Deleted user
14:51 10.02.2022.

Opet je Zoki pobijedio mutavog Baneta: da je bio u gardi, jedini posao za Banožića bi bio pumpanje guma na tenku hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije