Dubrovnik: Gradska uprava bez dozvola bagerima na Veterinarsku stanicu

13.03.2009.
u 16:29

DUBROVNIK – Pročelnik za nekretnine Zdenko Medović neuspješno je bez ikakve dokumentacije pokušao bagerom sravniti sa zemljom zgradu na Ilijinoj glavici u kojoj je smještena Veterinarska stanica Dubrovnik.

Sudski spor
Naime, kako gradska uprava sa Županijom već dva mandata neuspjelo pokušava realizirati projekt prometne petlje na ulazu u Grad, a svjesni su da su lokalni izbori za dva mjeseca, očito su pokušali nešto učiniti kako bi se maknuli s mrtve točke.

Do sada je srušen jedan objekt, ali su druga dva ostala na mjestu jer Grad nije uspio riješiti imovinskopravne odnose. Poseban kamen spoticanja za gradsku upravu predstavlja i Veterinarska stanica, koja je tu preseljena iz povijesne jezgre 1983. godine. Sporazumom potpisanim te godine i obnovljenim 1991. godine Zavod za obnovu Dubrovnika obvezao se da će u slučaju da im zgrada zatreba, pronaći zamjenski prostor.

No, gradska uprava Dubravke Šuice tužila je Veterinarsku stanicu i tražila da se iseli iz tog prostora iako im zamjenski prostor nitko nije našao. Taj je spor još na sudu, ali se pročelnik Medović, bivši vojni obavještajac, bez obzira na to odvažio u petak ujutro bagerom krenuti na zgradu.

No, kada je bager oko 7 sati došao pokraj zgrade, voditeljica Veterinarske stanice Marita Kamić Kisić suprotstavila se i Medoviću i bageru. Nakon toga pozvala je novinare i policiju, a samoinicijativno su se okupili i građani.

Dum Marinove riječi
– Nemam riječi. Hvala vam, novinari, hvala vam, građani, hvala vam, policajci! Da vas nije bilo, oni bi ostvarili što su naumili iako nemaju nikakve dozvole. A ponašanje Medovića? Sila Boga ne moli! Ništa drugo. Kako je rekao dum Marin: “Vlast je slast i tek kad nekome daš vlast, spoznaš kakav je tko” – kazala je M. Kamić Kisić i dodala kako čeka sudsko rješenje koje će odlučiti o sudbini ovoga prostora i Veterinarske stanice koju ona vodi.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije