mještani zabrinuti

Dupin Oliver zapetljao se u konop: 'Teško diše, moramo ga spasiti na bilo koji način'

Rijeka: Dupin u rije?koj luci
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/2
12.07.2024.
u 22:59

Mještani Meke Drage javili su se centru 112, no nitko nije došao pomoći Oliveru

Već nekoliko mjeseci stanovnici Meke Drage, turističkog naselja na obali novigradskog mora, imaju priliku vidjeti dupina Olivera. Pojavljuje se dovoljno često da je dobio ime, no iz zabrinjavajućeg razloga. Uzgajivači dagnji koji su ga prvi primijetili odmah su pomislili da je nešto sumnjivo, a ubrzo su shvatili da je za repnu peraju sirotog dupina zapetljan konop.

"Jako teško diše, čuo sam jer sam ga snimio, nije mu lako" kazao je Zvonko Anić za HRT, a uzgajivač daganja Mile Bašić dodao je kako je konop čvrsto stegnut te ga životinja "bez pomoći ne može skinuti". Teško je procijeniti koliko je konop dugačak, no očito je da se Oliver muči.

Pitanje na umu ribara Meke Drage je kako dupinu pomoći. Nazvali su centar 112 iz kojeg su rekli da će proslijediti poziv, no nitko nije došao. "To se mora spasiti na bilo koji način. Imamo sve moguće udruge za zaštitu životinja, a kada se ovo treba napraviti, nema nikoga" čudi se Mile.

Oliver redovito posjećuje farmu daganja, no za razliku od drugih dupina oko Novigrada, ne prilazi ljudima. Zbog toga ga je još teže uhvatiti, pa ribari spominju da bi ga možda trebalo uspavati i odrezati konop. U svakom slučaju, Oliveru je potrebna pomoć stručnjaka. "Dođe ti žao, ipak je to živo biće i teško ti je" zaključio je Zvonko.

VIDEO Presušilo jedino prirodno jezero na Siciliji

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije