Ispraćaj

Dvije godine nakon smrti pokopan je nesretni Nenad Nikpalj

'Za Dalmaciju 020410 Obitelj Nenada Nikpalja koji je mrtav lezao u krevetu dvije godine danas je sahranila tijelo na zadarskom groblju. Centar za socijalnu skrb odbio je podmiriti troskove pogreba Pho
'Dino Stanin/PIXSELL'
02.04.2010.
u 14:30

Troškove pogreba platit će Grad Zadar, a zbog propusta u nadzoru obitelji odgovarat će zadarski Centar za socijalnu skrb.

Nenad Nikpalj, 46-godišnji Zadranin koji je možda i dvije godine, sudeći po nalazima obdukcije, ležao mrtav na svom krevetu prije nego što ga je prošle nedjelje pronašla policija, konačno je našao spokoj. Njegovo tijelo jučer je ispraćeno na posljednji počinak, a na Gradskom groblju od njega su se oprostili tek najuži članovi obitelji, Nenadova 86-godišnja majka, njegova sestra i njezin sin. Obred pogreba, koji je bio i više nego skroman, platit će, kako nam je potvrđeno, Grad Zadar.

Slučaj obitelji Nikpalj šokirao je hrvatsku javnost. Pokraj mrtvog tijela u malenoj potleušici bez osnovnih uvjeta živjeli su 86-godišnja starica i njezin drugi sin. Ministarstvo zdravstva obavit će upravni nadzor nad radom Centra za socijalnu skrb u Zadru da bi utvrdilo moguće propuste i istražiti kako je moguće da obitelj nije imala drugu skrb osim 350 kuna Nenadove invalidnine, novac koji je primala njegova majka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije