smrtonosna epidemija

Ebola u Kongu izvan kontrole, broj oboljelih svaki dan sve veći

ebola
Arhiva VL
13.09.2012.
u 18:22

Epidemija je u Kongu izvan kontrole i ako se ne stavi pod kontrolu, bolest će se raširiti i prijetit će čak i velikim gradovima, upozorava Svjetska zdravstvena organizacija

– Epidemija je u Kongu izvan kontrole i ako se ne stavi pod kontrolu, bolest će se raširiti i prijetit će čak i velikim gradovima – upozorio je danas glasnogovornik Svjetske zdravstvene organizacije Kinshasi Eugene Kabambi, javlja Reuters.

Od opasne bolesti dosad je umrla 31 osoba, uključujući i petero zdravstvenih djelatnika. Ebola, naime, uzrokuje opsežno krvarenje i u 90 posto slučajeva je smrtonosna.

– Epidemija nije pod kontrolom. Upravo suprotno, situacija je jako ozbiljna – kaže Kinshasi Eugene Kabambi.

Vjeruje se da se epidemija proširila zbog zaraženog mesa koje su koristili lokalni seljaci, a dosad je bila pogubna u gradovima Isiro i Viadana.

Inače, u susjednoj Ugandi prošlog je mjeseca od ebole umrlo 16 osoba, a u Kongu je trenutačno zaraženo oko 65 osoba, a još 108 osoba podvrgnuto je pretragama.

>> Ukrao mobitel umirućem pacijentu pa se i sam zarazio ebolom

Ključne riječi

Komentara 2

NE
Nepokolebljiv
19:57 13.09.2012.

Tragedija! Ovakova vrlo zarazna bolest u gusto naseljenom kraju ce biti tesko zatrti. Ima li im pomoci?

IC
ice12
20:09 13.09.2012.

Novinari ne sramotite se: Kinshasa je glavni grad Konga, provjerite prevedeno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije