zagreb - lipovac

Eksplozija izbjegnuta, istekle manje količine goriva

curi gorivo (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/5
13.07.2010.
u 10:07

Nesreća se dogodila jutros oko 6.30 sati iz još neutvrđenih razloga. Gorivo bi za nekoliko sati trebalo biti pretočeno u nove cisterne.

SLAVONSKI BROD - Na 146. kilometru južnoga kolničkog traka autoceste Zagreb - Lipovac kod Okučana jutros oko 6.30 sati iz još neutvrđenih razloga u punoj se brzini prevrnula cisterna s prikolicom bosanskohercegovačkog prijevoznika. U cisterni je u trenutku slijetanja bilo 7400 litara benzina, a u cisterni prikolici 16.500 litara eurodizela. Kako su nam rekli u PU brodsko-posavskoj, iz napuknutih dijelova obje cisterne u okoliš su se izlile manje količine goriva.

Na mjestu događa su inspekcije zaštite od požara, vatrogasne postrojbe te inspekcija zaštite okoliša i policija. Gorivo bi za nekoliko sati trebalo biti pretočeno u nove cisterne. Zašto je vozač cisterne K. P.(42), državljanin BiH, izgubio nadzor nad upravljačem, utvrdit će se očevidom koji traje.

Dionica autoceste A 3 Bregana - Lipovac, između čvorova Novska i Okučani, od 10.33 sati zatvorena je u oba smjera zbog izvlačenja cisterne.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije