DALJNJA ESKALACIJA?

Erdogan zaprijetio ratom: Turska bi mogla ući u Izrael i pomoći Palestincima

FILE PHOTO: FILE PHOTO: Turkey's President Tayyip Erdogan and Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis attend a press conference in Ankara
Foto: UMIT BEKTAS/REUTERS
1/2
29.07.2024.
u 06:43

Prošle godine Turska je opovrgnula izravnu upletenost u azerbajdžansku vojnu operaciju u Nagorno-Karabahu, ali je naglasila da podupire bliskog saveznika "svim sredstvima", uključujući obuku i modernizaciju vojske, podsjeća Reuters.

Turska bi mogla ući u Izrael kako bi pomogla Palestincima kao što je svojedobno napravila u Libiji i u Nagorno Karabahu, izjavio je u nedjelju predsjednik Tayyip Erdogan ."Moramo biti vrlo jaki kako Izrael (u) Palestini ne bi mogao raditi to što trenutno radi (...)", rekao je turski predsjednik na skupu vladajuće stranke AKP u gradu Rizeu na Crnom moru, hvaleći rezultate industrije oružja.

"Baš kao što smo ušli u Karabah i u Libiju, mogli bismo nešto slično napraviti i njima", izjavio je Erdogan u govoru koji je prenosila televizija. Turski predsjednik nije precizirao kakvu intervenciju ima na umu, a predstavnici njegove stranke nisu odgovorili na upit o pojedinostima njegove izjave.  

Izrael je nije odmah komentirao.  Godine 2020. Ankara je u Libiju poslala vojnike i vojnu opremu kako bi podržala Libijsku vladu nacionalnog jedinstva i njezinog čelnika Abdulhamida al-Dbeibaha. Prošle godine Turska je opovrgnula izravnu upletenost u azerbajdžansku vojnu operaciju u Nagorno-Karabahu, ali je naglasila da podupire bliskog saveznika "svim sredstvima", uključujući obuku i modernizaciju vojske, podsjeća Reuters.

VIDEO Nevrijeme u Tounju

Komentara 14

Avatar Idler 3
Idler 3
08:25 29.07.2024.

Turki moreju uć vu Izrael eventualno kak turisti...ak im Izraelci dopustiju !

D1
Dinamo 1982
09:34 29.07.2024.

To bi bilo zaista čudno, sukob Izraela i jedne članice NATO-a. Zašto ne napadne Rusiju, za to ga i drže u NATO-u.

Avatar Zgubider..
Zgubider..
21:47 29.07.2024.

"...Turska bi mogla ući u Izrael i pomoći Palestincima..."___Bravo Erdogan! Iako će sve ostati na riječima, Erdogan je jedini koji ne zatvara oči i vidi geocid koji čini Izrael uz pomoć Amerike…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije