TIJEKOM NOĆI

Izrael odgovorio na napad: 'Zrakoplovne snage napale su niz terorističkih ciljeva Hezbolaha'

Rakete ispaljene iz Libanona prema Golanskoj visoravni
Foto: REUTERS/Ammar Awad
1/3
28.07.2024.
u 07:30

"Napadnuti su ciljevi na područjima Chabriha, Borj El Chmali i Beqaa, Kfarkela, Rab El Thalathine, Khiam i Tayr Harfa", obznanila je izraelska vojska

U noći sa subote na nedjelju izraelski zrakoplovi izveli su napad na Hezbolah, na području Libanona, kao odgovor na raniji raketni napad. Po posljednjim informacijama dvanaest ljudi, uključujući djecu, ubijeno je u raketnom napadu na nogometno igralište zajednice Druza na anketiranoj Golanskoj visoravni, na sjeveru Izraela.

"Tijekom noći su izraelske zrakoplovne snage napale niz terorističkih ciljeva Hezbolaha duboko u libanonskom teritoriju, na južnom području, uključujući skladišta oružja i terorističku infrastrukturu. Napadnuti su ciljevi na područjima Chabriha, Borj El Chmali i Beqaa, Kfarkela, Rab El Thalathine, Khiam i Tayr Harfa", obznanila je izraelska vojska.

Ranije su izraelske vlasti za napad optužile libanonski islamistički Hezbolah koji djeluje pod patronatom Irana. Međutim, Hezbolah je negirao takve navode te je priopćio da "nema ništa s tim" i kategorički odbacio takve optužbe.

 

GALERIJA Izraelski napad na školu u Gazi
Rakete ispaljene iz Libanona prema Golanskoj visoravni
1/6
Ključne riječi

Komentara 5

GN
GNKDZ1986
09:06 28.07.2024.

Ovi teroristi bi trebali znati da država Izrael ne oprašta.

TR
trpimir2022
10:40 28.07.2024.

Bez brige, Izrael uvijek odgovori na napad. Jedan po jedan, prvo Hamas, a sada Hezbolah, baš kao naručeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije